eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kereskedők dolgoznak a New York-i Értéktőzsdén 2020. március 9-én. A világ tőzsdéin a koronavírus miatt végig söprő nagy árfolyamveszteségeket követve jelentős indexcsökkenéssel indult a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon is.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Óriási fordulat a tőzsdéken – szárnyalnak az árfolyamok

1933 óta nem emelkedett akkorát a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az amerikai Dow Jones, mint kedden.

A Dow Jones 11,4 százalékot emelkedett tegnap, ennél nagyobb ugrás csak a nagy gazdasági válság után, 1933-ban volt a benchmarkban. Nagyot ugrott másik két fontos részvényindex, az S&P 500 9,4, a Nasdaq 8,1 százalékot emelkedett – írja a Portfolio.

A Dow Jones indexe kisebb megszakításokkal már több mint egy hónapja esett, a csúcsról az értéke 38 százalékkal csökkent, onnan jött a 11 százalékos emelkedés.

Az S&P 500 légitársaság-index 15 százalékot emelkedett, miután kiderült, az Egyesült Államok 40 milliárd dolláros mentőcsomagot tervez az iparágnak. Az S&P energetikai index 16,3, a bankindex 13 százalékot ralizott. Az S&P 500-ban összesen csak 11 olyan részvény volt, aminek esett tegnap az árfolyama

Az S&P 500-ban az első 10-be csak 30 százaléknál nagyobb emelkedéssel lehetett bekerülni, éppen 10 olyan papír volt, amelynek az árfolyama 30 százaléknál nagyobbat emelkedett, 59, amely 20 százaléknál nagyobbat emelkedett, és 293, amely 10 százaléknál nagyobbat ugrott egy nap alatt.

A Nasdaq fontosabb komponensei közül csak a Netflix árfolyama esett, igaz, a streaming szolgáltató árfolyama eddig relatíve felülteljesítő volt, a Tesla 16, az Apple 10, a Microsoft 9 százalékot ralizott.

A forgalom egyébként alacsonyabb volt, mint az elmúlt napokban, az amerikai tőzsdéken összesen 15,3 milliárd részvény forgott, elmaradt az elmúlt 20 nap átlagosan 15,9 milliárd részvényétől.

Európában is hatalmas emelkedés volt, a német DAX index 30 tagja közül egy kivételével mind emelkedett, itt az autóipari vállalatok és a pénzügyi szolgáltatók részvényeit tépték.

A magyar tőzsde 5,7 százalékot pattant fel, elsősorban azoknak a részvényeknek az árfolyama ugrott nagyot, amelyek az elmúlt hetekben nagyot estek, például a 4iG, az Appeninn vagy az Opus.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×