eur:
388.69
usd:
361.82
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus – tart a felvásárlási láz, egyre megviseltebbek a bolti dolgozók

Nem csökkent a forgalom az üzletekben, miközben egyre nehezebben tartja magát az eddig kiegyensúlyozott élelmiszer-ellátási lánc.

A Népszava arról ír, hogy nem csökkent a forgalom az üzletekben, tart a felvásárlási láz. A CBA üzleteiben például többségében dupla, sőt vannak olyan helyek, ahol tripla az eladott termékek mennyisége. Ezzel együtt azonban drágultak az élelmiszerek:

a sertéshús ára többnyire már a marháét közelíti,

így például az oldalas ára átlagosan 2200 forint, a többi tőkehús ára pedig efölött jár. A déligyümölcsök ára is emelkedett: általában 440-450 forint például egy kiló banán, az alma kilója 350-400 forint, a krumpliért is többet kell fizetni. Hiány általában kézfertőtlenítőkből, egyszer használatos kesztyűkből, élesztőből és lisztből van.

A piacokon ugyanakkor visszaesett a forgalom,

mert a koronavírus-járvány miatt sokan félnek utcára menni.

Eközben a Magyar Nemzet arról cikkez, hogy egyre nehezebben tartja magát az eddig kiegyensúlyozott élelmiszer-ellátási lánc itthon, de

főként a bolti munkavállalókat viseli meg, hogy az elszabadult fogyasztás hetek óta nyomás alatt tartja a rendszert.

A Coop üzletláncnál a nyitvatartási idő rövidítése mellett döntöttek – értesült a lap, amely arról is írt, hogy bár a kellő mennyiségű hazai árutömegből folyamatos a készletek pótlása, a február vége óta többször előforduló, rendszeressé váló rohamok már több termék esetén okoznak tartós választékhiányt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×