INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

budapest airport

repülőtér

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

légiközlekedés

koronavírus

Utasok a Liszt Ferenc-repülőtér 2B terminálján 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedése miatt a korábbinál jóval kevesebben utaznak.

Koronavírus - erre készül a ferihegyi repülőtér

Infostart / MTI

A Budapest Airport a forgalomcsökkenés okozta jelentős bevételkiesés és veszteség ellenére is fenn tudja tartani a repülőtér biztonságos működését és biztosítani tudja a forgalom újraindulását.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének közleményében az áll, hogy a repülőtéren szinte teljesen leállt a forgalom, több mint 5700 járat tűnt el a budapesti repülőtér menetrendjéből, a még közlekedő kevés járat pedig rendkívül alacsony töltöttséggel repül.

A Budapest Airport arra számít, hogy

a következő hetekben vagy akár hónapokban az utasforgalom alacsony szinten marad, vagy akár a nulla felé is közelíthet,

az egyre több országban életbe lépő beutazási tilalom miatt. A korábbi évek sikeres gazdálkodásának, illetve az elmúlt napokban megtett válságkezelési intézkedéseknek köszönhetően a Budapest Airport helyzete stabil - olvasható a közleményben.

A repülőtér a jelenlegi helyzetet kezeli, és bízik abban, hogy a járvány lecsengése után rövid időn belül kedvező fordulat következik be. A vállalat azonban azzal az eshetőséggel is számol, hogy a budapesti repülőtér a forgalom egy részét hosszabb ideig elveszíti. Ebből következően a tavalyi kiugró eredményeket nem tudja megismételni az idén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018