INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

koronavírus

magyar telekom

távmunka

A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems közös új, modern székházának épülete hatalmas reklámkivetítővel a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Üres marad az ország legnagyobb irodaháza

Infostart

Március 16-tól távmunkát rendeltek el a Magyar Telekom budapesti székházában dolgozóknak, a gyerekfelügyelet miatt otthon maradó nem távmunkásítható munkakörökben foglalkoztatottaknak távolléti díjat fizetnek.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Telekom (MT) március 16-ától általános távmunkát hirdetett munkavállalói számára - írta a cég közleménye alapján a Napi.hu. Vagyis azokban a munkakörökben, ahol lehetséges, a kollégák otthonról dolgoznak a veszélyhelyzet végéig, miután pénteken sikeresen tesztelték a cég távoli elérést biztosító VPN hálózatát, és kiderült, hogy biztosítani tudják, hogy minden otthonról dolgozó akár egyszerre is elérhesse a belső hálózatot.

Ezzel 4600 dolgozó munkavégzését biztosítják.

"Kiemelten fontos számunkra kollégáink egészségének védelme, mivel tudjuk, hogy ügyfeleink számítanak ránk különösen most, hogy a digitális kapcsolattartás fontossága felértékelődött. Ezért elővigyázatosságból megkértük kollégáinkat, hogy dolgozzanak otthonról, és csak az jöjjön be a székházba, akinek személyes jelenlétet igénylő feladata van" - mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Csak a hálózat felügyeletét végző, és az ügyfélszolgálatos feladatokat ellátó dolgozók maradnak a székházban, mintegy 400-an.

A Telekom igyekezett a távmunka lehetőségét kiterjeszteni olyan munkakörökre is, ahol ez eddig nem volt bevett szokás. Amennyiben

egy kisgyermeket nevelő kolléga munkaköréből adódóan mégsem tud élni a távmunka lehetőségével (például bolti értékesítő), úgy a cég távolléti díjat fizet számára, hogy gyereke(i) felügyeletét elláthassa

- írta a Telekom közleményében.

Maga a távmunka az MT-nél régóta bevett gyakorlat: naponta átlagosan 500-an, bizonyos csúcsnapokon pedig akár 1000 kolléga is otthonról dolgozik. Általánosságban egy Telekom alkalmazott heti egy alkalommal távmunkázik (természetesen a helyszíni jelenlétet igénylő munkakörök esetében erre nincs mód, ilyen például az ügyfélszolgálat vagy az üzletek) - közölte a cég. 2019-ben összesen 169 ezer távmunkás napot regisztráltak a Telekomnál.

A társaság üzletei továbbra is nyitva tartanak, de arra kérik az ügyfeleket, hogy csak egészségesen látogassák az üzleteket,

és a kényelmesebb ügyintézés érdekében válasszák a digitális ügyfélszolgálati csatornákat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018