eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Új autóipari beruházást várományosa Magyarország?

Egy januári cégalapításból következtetett erre a Világgazdaság.

Az elkövetkező hetekben bejelenthetik a Murakami Corporation magyarországi beruházását, miután január közepén itteni leányvállalatot alapított - szemlézte a Világgazdaság hírét a Portfolio.

A japán társaság a személyautó-visszapillantók gyártása mellett a járműiparnak is szállít kamerát, emellett épület- és bútorüveget is készít.

A magyar befektetés hírét nem erősítette meg a japán cég kézbesítési megbízottjaként megjelölt Explico Zrt. A Világgazdaság szerint a Murakami Corporation érkezését leginkább az támasztja alá, hogy január 14-én a Murakami Corporation egyedüli tagjaként hazai vállalatot alapított 3 milliós jegyzett tőkével Murakami Manufacturing Kft. néven. A lap szerint a cég székhelye megegyezik az Explico Zrt-vel.

A társaság tavalyi létesítő okirata alapján a cég általános tevékenysége a gépjárműalkatrész-nagykereskedelem, főtevékenységei között szerepel a lemez, fólia, cső, műanyag- és gumitermékek, járműmotor-alkatrészek és síküveg gyártása is. A cég vezető tisztségviselője a lap szerint Maeda Kenta, aki egyben az anyavállalat vezető menedzsere is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×