INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

beruházás

autóipar

gyár

Új autóipari beruházást várományosa Magyarország?

Új autóipari beruházást várományosa Magyarország?

Infostart

Egy januári cégalapításból következtetett erre a Világgazdaság.

Az elkövetkező hetekben bejelenthetik a Murakami Corporation magyarországi beruházását, miután január közepén itteni leányvállalatot alapított - szemlézte a Világgazdaság hírét a Portfolio.

A japán társaság a személyautó-visszapillantók gyártása mellett a járműiparnak is szállít kamerát, emellett épület- és bútorüveget is készít.

A magyar befektetés hírét nem erősítette meg a japán cég kézbesítési megbízottjaként megjelölt Explico Zrt. A Világgazdaság szerint a Murakami Corporation érkezését leginkább az támasztja alá, hogy január 14-én a Murakami Corporation egyedüli tagjaként hazai vállalatot alapított 3 milliós jegyzett tőkével Murakami Manufacturing Kft. néven. A lap szerint a cég székhelye megegyezik az Explico Zrt-vel.

A társaság tavalyi létesítő okirata alapján a cég általános tevékenysége a gépjárműalkatrész-nagykereskedelem, főtevékenységei között szerepel a lemez, fólia, cső, műanyag- és gumitermékek, járműmotor-alkatrészek és síküveg gyártása is. A cég vezető tisztségviselője a lap szerint Maeda Kenta, aki egyben az anyavállalat vezető menedzsere is.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018