INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

monetáris tanács

kamatdöntés

mnb

Egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme különböző címletű magyar pénzérmék között. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Kamattartásra számítanak az elemzők, összeül a Monetáris Tanács

Infostart / MTI

A jegybanki alapkamat 2016. május 25-ike óta 0,90 százalékon áll.

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelenleg "finomhangolási üzemmódban" működik a magyar monetáris és költségvetési politika, ami arra vall, hogy egyik területen sem várható jelentősebb módosítás, hacsak a magyar gazdaságot nem éri külső sokk.

A jegybank Monetáris Tanácsa előző, december 17-i üléséről kiadott közlemény szerint a külső monetáris politikai környezet lazábbá vált az elmúlt negyedévben, a globálisan meghatározó jegybankok kommunikációja azonban előretekintve már nem jelez további lazító lépéseket. Ezzel együtt a laza monetáris politikai környezet tartós fennmaradása várható.

Az ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyv szerint a monetáris tanács tagjai decemberben egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél az "adatvezérelt" és óvatos megközelítés fenntartása indokolt. A további lépések szükségességét az inflációs kilátások jövőbeni alakulása fogja meghatározni.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018