eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Több száz embert küld el a Magyar Telekom

Felemás lesz az évkezdés a cégnél, amely megállapodott az érdekképviseletekkel: átlagosan ötszázalékos bérfejlesztést kapnak a dolgozók, de legfeljebb 450 fős létszámleépítés kezdődhet a vállalatnál.

A megállapodás értelmében 2020. április 1-jétől a Magyar Telekom nem vezető beosztású munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek, és január 1-től a cafeteriajuttatásokat egységesítik a jelenleg nyújtott legmagasabb értéken, munkaköri besorolástól függetlenül.

A cég közleménye szerint 2020-ban is folytatódik a szervezeti átalakítás, hogy a vállalat hatékonyabb és laposabb szervezetté váljon, ezért a társaság legfeljebb 450 fős létszámleépítésről állapodott meg az érdekképviseletekkel.

Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2020 első negyedévében távozik a vállalattól. Lehetőség van arra is, hogy a munkavállaló önként jelezze távozási szándékát. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×