eur:
388.69
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
A Kelenföldi pályaudvar középső része az Etele tér felől. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Bezárták a Kelenföldi pályaudvar épületét

Kiköltözött a Kelenföldi pályaudvar XIX. századi épületéből a MÁV-Start, a pénztárakat és jegyautomatákat a 4-es metróval közös aluljáróba telepítették.

Átköltöztette pénztárait és az ­utasinformációs egységét a Kelenföldi pályaudvaron belül a vasúttársaság. A szolgáltatóegységek a föld alá kerültek, a peronokhoz vezető passzázs középső részén találhatók - írja a Magyar Nemzet.

A pályaudvaron belföldi és nemzetközi tudakozó és jegypénztár működik, a váróterem a műemlék épület lezárása után megszűnik, és a mellékhelyiségért is az 19-es villamos végállomásáig kell sétálni. A koros indóház épületében marad a büfé és a postahivatal.

Kelenföldön a történelmi indóházi épületet akár más célra is lehet majd használni, ehhez azonban tulajdonosi döntést kell hozni. Az 1861-ben létesült felvételi épületben legutóbb 1984-ben végeztek felújítási munkálatokat, teljes rekonstrukció­ja szükséges.

Először Kelenföldön, majd a Keletiben költöztetik az aluljárószintre a pályaudvari funkciókat. Hasonló a cél a Nyugatiban is, de ott a legsürgősebb a tető javítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×