INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

máv-start

kelenföld

pályaudvar

A Kelenföldi pályaudvar középső része az Etele tér felől. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Bezárták a Kelenföldi pályaudvar épületét

Infostart

Kiköltözött a Kelenföldi pályaudvar XIX. századi épületéből a MÁV-Start, a pénztárakat és jegyautomatákat a 4-es metróval közös aluljáróba telepítették.

Átköltöztette pénztárait és az ­utasinformációs egységét a Kelenföldi pályaudvaron belül a vasúttársaság. A szolgáltatóegységek a föld alá kerültek, a peronokhoz vezető passzázs középső részén találhatók - írja a Magyar Nemzet.

A pályaudvaron belföldi és nemzetközi tudakozó és jegypénztár működik, a váróterem a műemlék épület lezárása után megszűnik, és a mellékhelyiségért is az 19-es villamos végállomásáig kell sétálni. A koros indóház épületében marad a büfé és a postahivatal.

Kelenföldön a történelmi indóházi épületet akár más célra is lehet majd használni, ehhez azonban tulajdonosi döntést kell hozni. Az 1861-ben létesült felvételi épületben legutóbb 1984-ben végeztek felújítási munkálatokat, teljes rekonstrukció­ja szükséges.

Először Kelenföldön, majd a Keletiben költöztetik az aluljárószintre a pályaudvari funkciókat. Hasonló a cél a Nyugatiban is, de ott a legsürgősebb a tető javítása.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018