INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

sberbank

adategyeztetés

számla

Fontos banki határidő közelít

Fontos banki határidő közelít

InfoRádió

A kötelező banki adategyeztetést érdemes komolyan venni, mert ez már egy meghosszabbított határidő - mondta az InfoRádióban Korsósné Maku Márta, a Sberbank termékfejlesztési vezetője.

Egyre másra érik a vállalkozásokat és a számlavezető bankjaikat érintő szabályozások, amelyek mindkét félre kötelezettséget rónak. Legközelebb október végén jár le egy határidő, de év végén és a jövő év első felében is lesz teendőjük a vállalkozásoknak. Korsósné Maku Márta felhívta a figyelmet arra, hogy az adategyeztetést elmulasztók beérkező összeget tudnak fogadni, de utalni és pénzt felvenni nem tudnak majd a számlájukról, netbankból sem.

A bankok minden lehetséges formában - levélben, sms-ben, telefonon, számlalevélen - megkeresték az ügyfeleket. Az eredeti határidőig nagyjából egymillió számlavezető nem egyeztette az adatait a bankjával.

Jelenleg a Sberbank vállalatai ügyfelei közül 85-90 százalék már túl van az egyeztetésen, a mulasztók esetében többnyire külföldi érdekeltségek számláiról vagy alvó számlákról van szó, amelyeket nem használnak az ügyfelek.

Az október végi határidő után is hárulnak majd fontos feladatok a banki ügyfelekre, mert az erősebb ügyfélazonosítást megkövetelő PSD2 rendszer alkalmazása és az azonnali fizetési megbízás jövő évi bevezetése is aktívabb kapcsolattartást a bankokkal a következő hónapokban kíván - figyelmeztetett a Sberbank termékfejlesztési vezetője.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Korsósné Maku Márta, a Sberbank termékfejlesztési vezetője
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018