eur:
393.75
usd:
369.28
bux:
65681.32
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Nem marad már sokáig titokban, hol mennyien szállnak meg

Hiába kötelező, több szálloda továbbra sem teljesíti kötelezettségét a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé. A Szállodaszövetség szerint csak az adatközpontért felelős Magyar Turisztikai Ügynökség rendelkezik adatokkal arról, hogy hány szállásadó szolgáltat adatokat. A tömörülés elnöke Flesch Tamás ugyanakkor megjegyezte: ősztől a panzióknak is be kell küldeni az adatokat, így több tízezer szálláshellyel bővülhet az adatbázis.

Több szálloda a másfél hónapja élő kötelezettség ellenére nem közli foglaltsági adatait a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé - írja a Napi.hu. A Szállodaszövetség amondó, csak a Magyar Turisztikai Ügynökség tudja, hány szállásadó közöl adatokat. A szövetség elnöke, Flesch Tamás ugyanakkor figyelmeztetett, ősztől a panziókra is kiterjed a kötelezettség, az adatbázis így töb tízezer szálláshellyel bővül.

"A törvényi szabályozás szerint július elsejétől az összes magyarországi, szállodának bejegyzett egységnek kötelező adatszolgáltatása van. Ez körülbelül ezer szállodát érint" - mutatott rá az InfoRádióban Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke.

A hivatalos menetrend szerint októberben jönnek a panziók, 2020. január 1-től pedig a magánszálláshelyek.

"Több tízezres, negyvenezres nagyságrendről is beszélhetünk"

- vont összesített mérleget Flesch Tamás.

Hogy milyen adatok kerülhetnek a rendszerbe, és mi garantálja ezek útját, arról azt mondta, fontos leszögezni, hogy semmilyen személyes adat nem kerül sehová, nem is gyűjt ilyeneket a rendszer.

"Olyanokat igen, hogy mi a vendég nemzetisége, mi a neme, a számlafizetés teljesítése, de

semmilyen személyes adat nem kerül sehová. A rendszer tökéletesen EU-s GDPR-biztos"

- nyomatékosította Flesch Tamás, aki szerint az egész rendszer célja a gazdaságfehérítés, illetve az, hogy komoly adatok álljanak rendelkezésre napi szinten az ügynökség és a szállásadók részére is, vagyis a számok alapján gyökeresen új marketingstratégiát is lehet majd építeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×