eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Új autópálya építéséről dönthet a kormány

A kormány elé kerül szerdán a versenyképességről szóló javaslatcsomag, amelyet hétfőn fogadott el a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) - jelentette be Varga Mihály a testület ülése után.

A pénzügyminiszter jelezte: a program része a gazdaság jelenlegi helyzetének elemzése, illetve a részletes cselekvési terv az ország versenyképességének javítására.

Elmondta: a programcsomagba bekerültek a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a pénzügyi tárca versenyképességi javaslatai.

A pénzügyminiszter kiemelte: a tanács által elfogadott program hat fő területen tesz javaslatot konkrét lépésekre. Ezek:

  • az adózás egyszerűsítése, az adóadminisztráció gyorsítása,
  • a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzése,
  • a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítása,
  • az oktatásnak a gazdaság igényeihez igazítása,
  • a közszféra hatékonyabbá tétele,
  • az egészségügyi alapellátás megerősítése.
30 javaslat van összesen a csomagban

- mondta a miniszter, aki a Portfolio tudósítása szerint egy konkrétumot említett,

az M9-es autópálya megépítését.

Olyan programot akartak, ami végre is hajtódik. Konkrét határidőket és felelősöket jelöltek ki - tette hozzá Varga Mihály.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a sajtótájékoztatón elmondta: a javaslatok elfogadása és megvalósítása jelentősen javítaná a kkv-k innovációs képességét, elérhető tenné, hogy 2020-ra a GDP-hez mérten 1,8 százalékra emelkedjenek a kutatás-fejlesztésre fordított kiadások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×