eur:
393.34
usd:
367.88
bux:
65890.51
2024. április 24. szerda György
2018. november 8-án a Renault maubeuge-i gyárában készített kép Carlos Ghosnról, a Renault és a Nissan Motor Co. francia, illetve japán járműgyártók elnökéről, a Renault vezérigazgatójáról. A Nissan 2018. november 19-i bejelentése szerint egy belső vizsgálat feltárta, hogy Ghosn a valóságos jövedelménél kisebb összegű adóalapot vallott be, és emiatt elbocsátják. Japán sajtójelentések szerint a japán hatóságok őrizetbe vették a vállalatvezetőt.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Örökölt helyzet: kirúgnak tízezer embert az autóóriástól

A Japán cég versenyképességi okokkal indokol. A Nissan májusban már bejelentett egy 4800 fős leépítést.

A Nissan Motor, Japán második legnagyobb autógyára több mint tízezer embert tervez elbocsátani globálisan, hogy hatékonyabbá tegye és föllendítse üzletmenetét - közölte egy forrásra hivatkozva szerdán a Reuters.

A Nissan májusban már bejelentett egy 4800 fős leépítést, ami elsősorban az országhatárokon kívüli, gyengébb hatásfokkal működő leánycégeire vonatkozott, és ez része a tervezett több mint 10 ezer fős elbocsátásnak. Májusban a japán cég azt közölte, hogy folyó évi működési nyeresége 28 százalékkal zsugorodik az előző évi 45 százalékos esés után.

A tavalyi kiemelkedően rossz eredményekért Carlos Ghosnt, a japán autógyártó tavaly novemberben leváltott elnökét tette felelőssé az új menedzsment.

Májusban Szaikava Hiroto, a Nissan vezérigazgatója azt mondta, hogy a problémák többsége "az előző vezetés negatív örökségéből" fakad, így az eltúlzott, fölösleges befektetésekből, valamint az eladások mesterséges felpumpálásából.

Carlos Ghosn majdnem két évtizeden át vezette a japán autógyárat, mígnem tavaly ősszel Japánban letartóztatták pénzügyi vétségek miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×