eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A svájci SWISS légitársaság Zürich és Budapest között közlekedő LX2258-as számú járatának Airbus A320-214 típusú repülőgépe száll le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2014. április 8-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Nem engedi elveszni fapados gyermekét a Lufthansa

Az Eurowings kapott egy válságtervet: elveszik tőle a hosszabb járatokat, és 15 százalékos költségcsökkentésre kötelezik - cserébe minden gépe A320-as Airbus lesz.

Egyre nagyobb bajban van a Lufthansa fapados légitársasága, az Eurowings, a problémák lassacskán az anyavállalat gazdálkodásába is begyűrűznek, a németek azonban most kitalálták a megoldást - írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu.

A megoldás a következő lehet: miután profitfigyelmeztetést adott ki a Lufthansa, átalakítási tervet jelentettek be az Eurowingsnél, amely alapján a leánycég megmarad a legrövidebb (és point-point) viszonylatoknál, a hosszabb utakat a Lufthansa venné át úgy, hogy közben a költségeket is csökkentik 15 százalékkal a következő 3 évben. Az Eurowings flottáját sztenderdizálnák, Airbus A320-asokra építve.

A 2016-ban a Lufthansa által megvett belga Brussels Airlinest azonban nem integrálják az Eurowingsbe, ezt a folyamatot leállították, és a légitársaságra egy másik terv vonatkozik majd, amit ősszel jelentenek be. Az airportal.hu azt írta, a belga leánycég működését inkább csoporton belüli, hálózatos légitársaságokhoz igazítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×