eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja beszél a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Fesztiválról tartott sajtótájékoztatón a belvárosi Városháza parkban 2019. április 11-én. Magas minőségű kézműves termékekkel, tematikus gasztronómiai hetekkel, családi és kulturális programokkal várja a látogatókat idén is a Budapesti Tavaszi Vásár a Fővám téren, a Deák téren, a Városháza parkban és új helyszínként a Duna-korzón április 28-ig.
Nyitókép: Mohai Balázs

A tavaszi fesztivál és vásár vitte a hátán az első negyedévet

Megközelítette a 3 milliót az év első négy hónapjában a kereskedelmi vendégéjszakák száma Budapesten. A legerősebb hónap az április volt – ismertette az InfoRádióban a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.

A kereskedelmi szálláshelyek statisztikai adataiból az látszik, hogy bár csak finoman, de visszaesett a vendégforgalom az elmúlt évhez képest. Ha az arányokat nézzük, akkor pedig a nem kereskedelmi szálláshelyek forgalma felé billent a hangsúly a kereskedelmi szálláshelyekkel szemben, ismertette Bán Teodóra, amely nem azt jelenti, hogy a szállodaipar kevésbé jól teljesített.

Számszerűsítve a kereskedelmi szálláshelyen igénybe vett vendégéjszakáknak a száma megközelítette az egymilliót, a nem kereskedelmi szálláshelyekkel együtt ez 1,8 millió vendégéjszakát jelent, amely az ügyvezető igazgató szerint egy komoly eredmény.

Bán Teodóra kitért arra is, hogy

az elmúlt négy hónapos időszakot az április húzta fel, a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Budapesti Tavaszi Vásárral egyetemben

- jegyezte meg az ügyvezető igazgató.

Utóbbi idén közel egy hónapon keresztül a Duna korzón, a Fővám téren, a Deák Ferenc téren és a Városháza parkban mutatta be azokat a tradicionális, magyar szellemi termékeket, értékeket, melyek nagyon jól pozicionálják Budapestet a nemzetközi viszonylatban, jegyezte meg.

A KSH legfrissebb felmérése alapján áprilisban a külföldi vendégek 4,0 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldiek által eltöltött éjszakák száma 2,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A küldőországok tekintetében továbbra is brit dominancia figyelhető meg, látványosat lépett viszont előre Franciaország, Ukrajna és Írország is, nagyon komoly számban érkzetek vendégek ezekből az országokból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×