INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

székesfehérvár

hydro it

kibertámadás

Brutális kibertámadás Székesfehérváron, leállt a gyár

Brutális kibertámadás Székesfehérváron, leállt a gyár

Infostart

Kibertámadás miatt leálltak kedden a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója, a Norsk Hydro IT rendszerei – beleértve a magyarországi, fehérvári termelőüzemet is. Még a cég honlapja is elérhetetlenné vált. 

A támadás hétfőn este kezdődött és az éjszaka folyamán tetőzött. A Reuters hírügynökség által kiadott közlemény szerint a cég legtöbb informatikai részlege érintett a támadásban, így manuális termelésre álltak át a hiba kijavításáig, melyen a cég munkatársai jelenleg is gőzerővel dolgoznak.

Este a cég oslói sajtótájékoztatóján kiderült: a helyzet komoly, zsarolóvírus fertőzte meg a cég számítógépes rendszereit, a Hydro azonban nem fizet. Egyelőre a biztonsági mentésekből próbálja helyreállítani az intakt állapotot.

A feol.hu szerdai értesülése szerint kedd óta hatalmas előrehaladást értek el a helyreállítás terén, óráról órára jobb a helyzet a székesfehérvári telephelyen, a helyi IT-szakemberek gőzerővel dolgoznak a helyreállításon és a futó megrendelések teljesítése a kibertámadás ellenére is folyamatos.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018