eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Itt a nagy bejelentés: Magyarországon is indul az 5G

Beindítja a Deutsche Telekom egészt Európában az 5G szolgáltatást - jelentették be a Barcelonában zajló Mobile World Congress szakkiállításon.

Európa hat országában összesen 150 darab 5G-s antennát helyezett már el a Deutsche Telekom. Magyarország mellett Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Lengyelországban és Görögországban vannak már ilyen eszközök. A 150 antennán már 2019 első negyedévében (azaz legkésőbb március végén) elindul az adatforgalmazás - írja a hvg.hu.

Claudia Nemat, a német cég igazgatótanácsának technológiáért és innovációért felelős tagja a takarékosabb közlekedésszervezést, az vezetők nélküli autók elterjedésének esélyét, valamint a valós idejű többjátékos programok új generációját emelte ki a következő hónapokban és években kiteljesedő 5G-mobilhálózatok potenciális előnyei közül.

A hálózat nagy adatátviteli sebessége és alacsony válaszideje miatt a számítási teljesítményt igénylő feladatokhoz nem a felhasználók kezébe kell egyre erősebb eszközöket adni, nekik – kis túlzással – elég lesz egy 5G-s chippel ellátott képernyő, hiszen magukat a számításokat a távolban lévő szerverek végzik, az 5G-nek köszönhetően az eredmény mégis valós időben láthatóvá válik a végfelhasználói eszközökön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×