eur:
371.32
usd:
345.02
bux:
47283.91
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Pixabay

Itt a nagy bejelentés: Magyarországon is indul az 5G

Beindítja a Deutsche Telekom egészt Európában az 5G szolgáltatást - jelentették be a Barcelonában zajló Mobile World Congress szakkiállításon.

Európa hat országában összesen 150 darab 5G-s antennát helyezett már el a Deutsche Telekom. Magyarország mellett Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Lengyelországban és Görögországban vannak már ilyen eszközök. A 150 antennán már 2019 első negyedévében (azaz legkésőbb március végén) elindul az adatforgalmazás - írja a hvg.hu.

Claudia Nemat, a német cég igazgatótanácsának technológiáért és innovációért felelős tagja a takarékosabb közlekedésszervezést, az vezetők nélküli autók elterjedésének esélyét, valamint a valós idejű többjátékos programok új generációját emelte ki a következő hónapokban és években kiteljesedő 5G-mobilhálózatok potenciális előnyei közül.

A hálózat nagy adatátviteli sebessége és alacsony válaszideje miatt a számítási teljesítményt igénylő feladatokhoz nem a felhasználók kezébe kell egyre erősebb eszközöket adni, nekik – kis túlzással – elég lesz egy 5G-s chippel ellátott képernyő, hiszen magukat a számításokat a távolban lévő szerverek végzik, az 5G-nek köszönhetően az eredmény mégis valós időben láthatóvá válik a végfelhasználói eszközökön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×