INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

nemzeti eszközkezelő

ingatlan

adós

fónagy jános

Fontos hír 32 ezer családnak, akik rendszeresen fizettek az eszközkezelőnek

Fontos hír 32 ezer családnak, akik rendszeresen fizettek az eszközkezelőnek

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei, 32 ezren kapnak erről tájékoztató levelet - mondta az InfoRádiónak a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, Fónagy János.

32 ezer család határozatlan időre szóló bérleti szerződéssel rendelkezik a Nemzeti Eszközkezelővel, őket célozza meg a kormány legújabb akciója: visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat.

"Ők azok, akik az eddigi kedvezményes bérleti díjat rendszeresen fizették. Ezeknek a családoknak három választásuk van. Vagy egyösszegben visszavásárolják az ingatlant, vagy részletfizetés útján, vagy bérlők maradnak" - mondta az InfoRádiónak Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

Mostantól

március 31-ig minden érintettet személyre szóló tájékoztatóval keresnek meg a lehetőséggel,

ebben benne lesz, hogy milyen áron, milyen kedvezménnyel tudja visszavásárolni az ingatlanát.

Akik egyösszegben vásárolják vissza otthonukat, ott a vételár megegyezik az eszközkezelő által fizetett korábbi vételárral, és ezt csökkenti a 2018. december 31-ig megfizetett lakbér összege. Kamatot nem számítanak fel.

További kedvezmény az egyösszegben visszavásárlók számára, hogy az ingatlan elhelyezkedésétől függően 15-25-35 százalék árengedményt lehet kapni - a legkevesebbet a fővárosban.

Az ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek, ezt azoknak találták ki, akik adóslistán lévén személyesen nem vehetnek fel egyéb kedvezményes hitelt az egyösszegű visszavásárláshoz.

Részletfizetés esetén 30 év áll rendelkezésre a törlesztésre, havi bő 11 ezer forintos részletekben.

A levél kézhezvételétől számító 60 napon belül van lehetőség dönteni - mondta el Fónagy János, akinek meggyőződése, hogy

az érintettek nagy része élni fog a lehetőségek valamelyikével, mivel nem vállalnak nagyobb kockázatot, mint a jelenlegi bérleti díj összege.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Eszközkezelő, lakás-visszavásárlás - Fónagy János
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018