eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Fontos hír 32 ezer családnak, akik rendszeresen fizettek az eszközkezelőnek

Visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei, 32 ezren kapnak erről tájékoztató levelet - mondta az InfoRádiónak a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, Fónagy János.

32 ezer család határozatlan időre szóló bérleti szerződéssel rendelkezik a Nemzeti Eszközkezelővel, őket célozza meg a kormány legújabb akciója: visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat.

"Ők azok, akik az eddigi kedvezményes bérleti díjat rendszeresen fizették. Ezeknek a családoknak három választásuk van. Vagy egyösszegben visszavásárolják az ingatlant, vagy részletfizetés útján, vagy bérlők maradnak" - mondta az InfoRádiónak Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

Mostantól

március 31-ig minden érintettet személyre szóló tájékoztatóval keresnek meg a lehetőséggel,

ebben benne lesz, hogy milyen áron, milyen kedvezménnyel tudja visszavásárolni az ingatlanát.

Akik egyösszegben vásárolják vissza otthonukat, ott a vételár megegyezik az eszközkezelő által fizetett korábbi vételárral, és ezt csökkenti a 2018. december 31-ig megfizetett lakbér összege. Kamatot nem számítanak fel.

További kedvezmény az egyösszegben visszavásárlók számára, hogy az ingatlan elhelyezkedésétől függően 15-25-35 százalék árengedményt lehet kapni - a legkevesebbet a fővárosban.

Az ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek, ezt azoknak találták ki, akik adóslistán lévén személyesen nem vehetnek fel egyéb kedvezményes hitelt az egyösszegű visszavásárláshoz.

Részletfizetés esetén 30 év áll rendelkezésre a törlesztésre, havi bő 11 ezer forintos részletekben.

A levél kézhezvételétől számító 60 napon belül van lehetőség dönteni - mondta el Fónagy János, akinek meggyőződése, hogy

az érintettek nagy része élni fog a lehetőségek valamelyikével, mivel nem vállalnak nagyobb kockázatot, mint a jelenlegi bérleti díj összege.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×