eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által január 24-én meghirdetett sztrájkban résztvevő dolgozók a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 29-én. A szakszervezet a sikertelen bértárgyalások miatt hirdetett sztrájkot.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Jókora mínuszt okozott az Audinak a győri sztrájk

Megérezte az ingolstadti gyár az egyhetes leállást.

Több mint tízezer autó nem készült el az Audi ingolstadti gyárában a győri sztrájk miatt - közölte a Világgazdasággal a német konszern kommunikációs vezetője. Joachim Cordshagen a veszteséget nem kívánta összegszerűsíteni.

Hétfőtől az ingolstadti és a neckarsulmi üzemben is az eredeti menetrendben folyik a munka, és már mindegyik műszakban zajlik a gyártás.

A győri Audi-gyárban egy hétig tartó sztrájk miatt nem érkeztek motorok Ingolstadtba, a készletek pedig elfogytak.

A több mint tízezer darab, szalagon maradt autó alig három nap alatt torlódott össze. A 2017-es adatok szerint a bajorországi városban mintegy 540 ezer autó gördült ki az Audi üzeméből, naponta 2400 modell készült el. A tízezres hiány ennek alapján nagyjából 2 százalékos mínusz a termelésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×