eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Az MKB Bank márvány cégtáblája a központi székháza kovácsoltvas bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében, a Váci utca 38-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Máris kapható a 2,5 százalékos kamatú fejlesztési hitel az MKB-nél

Január 2-től az MKB Bank teljes hálózatában elérhető a Magyar Nemzeti Bank által 2019-től elindított Növekedési Hitelprogram új konstrukciója, az NHP fix konstrukció. A részletekről Balog Ferenc, az MKB üzleti szolgáltatások igazgatóságának vezetője beszélt az InfoRádiónak.

Az MKB Bank a Növekedési Hitelprogramot komolyan vette a múltban is: három szakasza volt eddig, 9-10 százalékos piaci részesedést értek el benne, ezért döntöttek úgy, hogy az NHP fix indulásákor beszállnak az értékesítésbe.

"1000 milliárdos keretösszeget biztosít a bankrendszer számára a jegybank. Ami nagyon fontos, hogy ellentétben az előző szakasszal itt nincs bankokra allokált keretösszeg, hanem van egy nagy keret, amivel az összes pénzintézet gazdálkodhat" - mondta el az InfoRádiónak Balog Ferenc, az MKB Bank üzleti szolgáltatások igazgatóságának vezetője, hozzátéve, az MKB-nél

legfeljebb 2,5 százalékos fix kamat mellett lehet értékesíteni a vállalkozások számára a fejlesztési hitelt, 3-10 éves futamidőre.

A hitel új és használt eszközök (mondjuk tehergépjármű) beszerzésére, vállalkozásfejlesztésre, egyéb céges beruházásra használható,

az összeg minimum 3 milliótól 1 milliárd forintig terjedhet.

A banknál azt szeretnék, hogy az NHP fix esetében is megmaradjon a bank 10 százalékos piaci részesedése, komoly erőforrásokat fordítottak arra, hogy már az év legelején el tudják indítani az értékesítést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×