eur:
395.39
usd:
371.98
bux:
66275.4
2024. április 16. kedd Csongor

A rendőrség nem a büntetési lehetőséggel akar élni - lapszemle

A hajléktalantörvény kapcsán nyilatkozott a rendőrség a Magyar Időknek, a középiskolai rangsorról és lemaradó diákokról írt a Népszava. A Portfolio a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése utáni befektetési lehetőségeket vette számba.

A rendőrség nem a büntetési lehetőséggel akar élni, hanem lehetőleg szankció nélkül visszavezetni az érintetteket emberi körülmények közé – hangsúlyozta a Magyar Időknek adott interjúban a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemrég kinevezett vezetője a hajléktalanokkal kapcsolatos, új rendelkezések ügyében. Terdik Tamás arról is beszélt: tudomása szerint nincs a budapesti éjszakában olyan meghatározó szervezett bűnözői csoport, mint amilyenre korábban példa volt.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy a középiskolai rangsor végén lévő intézményekbe járó gyerekek behozhatatlan hátrányba kerülnek. A pedagógusok motiválatlan, kallódó diákokról és aggasztó mértékű elvándorlásról számoltak be a lapnak. Emellett az itt tanulók érettségi eredményei mélyen a hazai átlag alatt maradnak: történelemből például 36, matematikából pedig csupán 9 százalékot értek el a vizsgázók.

A Világgazdaság arról ír, hogy rengeteget költenek gyógyszerre az idősek. A támogatott gyógyszerek felét ugyanis a 65 év felettiak váltották ki a gyógyszertárakban tavaly, ami több, mint 78 millió orvosi vény – közölte egy képviselői kérdésre Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára.

A Portrolio arról készített összállítást, hogy a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetését követően milyen hasonló befektetési lehetőségek maradtak. A portál szerint bár a lépéssel megszűnt az utolsó, kétszámjegyű hozamot biztonsággal szolgáltató, rendszeres díjas megtakarítási termék Magyarországon, továbbra is akadnak olyan termékek, melyek a magas hozam, a kiszámíthatóság és a rendszeres befizetés hármasságából kettőt egyszerre teljesítenek.

Több mint kétszeresére emelkedett a bankkártyás visszaélések száma az első negyedévben – olvasható a Világgazdaságban. Az egy évvel korábbi 7200-hoz képest januártól márciusig csaknem 15 ezer esetet regisztráltak a kibocsátói oldalon. Az okozott kár értéke a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi adatai alapján 82 százalékkal emelkedett 2017 első három hónapjához képest és megközelítette a 408 millió forintot.

A Magyar Idők arról ír, hogy sínylődik az őszi vetés. A repce és a kalászosok sem tudnak a megfelelő mértékben fejlődni, az elmúlt hetek csapadékszegény időjárása miatt országos szinten problémát jelent a talaj szárazsága. Nagyobb esőre a következő hetekben sem számíthatnak a gazdák, így vélhetően a novemberi időjárás dönt majd arról, milyen termést hozhatnak jövőre a növények.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×