eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

Nem fizeti ki 100 milliós bírságát a Ryanair

A szintén megbüntetett Wizz Air is vonakodik 25 millió forintos büntetése elismerésétől. A légitársaságok a nyár második felében halmoztak fel nagyobb késést és tartottak vissza információkat utasaik elől a fővárosi kormányhivatal szerint.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt összesen 125 millió forint bírságot szabott ki szeptember végén a fővárosi kormányhivatal a Ryanair és Wizz Air fapados légitársaságokra, azonban úgy tűnik, a pénzhez nem fog egykönnyen hozzájutni.

Mint a pénteki Világgazdaságban megjelent, az elsőfokú, nem jogerős ítélet alapján

a Ryanair biztosan nem fizeti ki az őt sújtó 100 milliós részt,

de olybá tűnik, hogy a magyar hátterű Wizz Air sem hagyja annyiban a 25 milliós büntetést.

A két társaság ellen júliusban, illetve augusztusban indítottak eljárást; a Ryanair esetében azért, mert a fővárosi kormányhivatal szerint két, Las Palmasra érkező repülővel voltak gondok. Az egyik esetben csak az érkező terminálon közölték az utasokkal, hogy egyes csomagjaik Budapesten maradtak, a másiknál

már a fedélzeten ülő utasokat túlsúlyra hivatkozva tájékoztatták arról, hogy nem minden csomagot tudnak elvinni, és száljon le, aki nem akar a csomagja nélkül menni.

A Wizz Airrel kapcsolatos problémáról a fővárosi kormányhivatal csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy "nem teljesítette szerződéses kötelezettségeit", "nem biztosít előzetesen kifizetett szolgáltatásokat", illetve "semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait". A Világgazdaság azonban úgy tudja, hogy augusztus 2-án beszállítói hibából lassult le az utasfelvétel és késett a társaság több járata.

A társaságok október 10-ig élhetnek a fellebbezés jogával.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×