INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

ryanair

wizz air

fővárosi kormányhivatal

Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)

Nem fizeti ki 100 milliós bírságát a Ryanair

Infostart

A szintén megbüntetett Wizz Air is vonakodik 25 millió forintos büntetése elismerésétől. A légitársaságok a nyár második felében halmoztak fel nagyobb késést és tartottak vissza információkat utasaik elől a fővárosi kormányhivatal szerint.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt összesen 125 millió forint bírságot szabott ki szeptember végén a fővárosi kormányhivatal a Ryanair és Wizz Air fapados légitársaságokra, azonban úgy tűnik, a pénzhez nem fog egykönnyen hozzájutni.

Mint a pénteki Világgazdaságban megjelent, az elsőfokú, nem jogerős ítélet alapján

a Ryanair biztosan nem fizeti ki az őt sújtó 100 milliós részt,

de olybá tűnik, hogy a magyar hátterű Wizz Air sem hagyja annyiban a 25 milliós büntetést.

A két társaság ellen júliusban, illetve augusztusban indítottak eljárást; a Ryanair esetében azért, mert a fővárosi kormányhivatal szerint két, Las Palmasra érkező repülővel voltak gondok. Az egyik esetben csak az érkező terminálon közölték az utasokkal, hogy egyes csomagjaik Budapesten maradtak, a másiknál

már a fedélzeten ülő utasokat túlsúlyra hivatkozva tájékoztatták arról, hogy nem minden csomagot tudnak elvinni, és száljon le, aki nem akar a csomagja nélkül menni.

A Wizz Airrel kapcsolatos problémáról a fővárosi kormányhivatal csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy "nem teljesítette szerződéses kötelezettségeit", "nem biztosít előzetesen kifizetett szolgáltatásokat", illetve "semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait". A Világgazdaság azonban úgy tudja, hogy augusztus 2-án beszállítói hibából lassult le az utasfelvétel és késett a társaság több járata.

A társaságok október 10-ig élhetnek a fellebbezés jogával.

Nyitókép: MTI/EPA
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018