eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Hallani sem akar a bírságról a Ryanair és a Wizz

Összesen 125 millió forintnyi büntetés megfizetését tagadja meg a két légi cég, amely a fővárosi kormányhivatal szerint nyáron jelentős károkat okozott utasainak. Voltak, akik Las Palmason tudták meg, hogy csomagjaikat nem hozták el.

Sem a Ryanair, sem a WizzAir nem fizette be az október 10-ei határidőig azt a bírságot, amelyet még szeptember végén szabtak ki rájuk tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - írja a Vg.hu.

A budapesti kormányhivatal a Világgazdaság kérdésére közölte,

mindkét cég fellebbezett az elsőfokú ítélettel szemben.

A másodfokon eljáró hatóságnak 60 napja van ítélete meghozatalára. Ez azt is jelenti, hogy a büntetés megfizetésére mindenképpen időt nyertek a társaságok, akkor is, ha helyben hagyják az elsőfokú ítéletet.

Mint ismert, a BRFK az ír hátterű légi céget 100, a Wizzt 25 millió forintra büntette nyári poggyászkezelési esetekkel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt.

A Wizz több nyári gépénél előfordult, hogy nem fértek fel az utasok a gépre.

A Ryanairnél két, Las Palmasra érkező repülővel lehettek gondok. Az egyik esetben csak az érkező terminálon közölték az utasokkal, hogy

egyes csomagjaik Budapesten maradtak, a másiknál már a fedélzeten ülő utasokat túlsúlyra hivatkozva tájékoztatták arról, hogy nem minden csomagot tudnak elvinni, és száljon le, aki nem akar a csomagja nélkül menni.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×