eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Összetorlódott járművek araszolnak az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a töreki pihenőhely közelében, ahol a rendőrség és társszervei teljes kitereléses közlekedésrendészeti ellenőrzést tartanak.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Az M7-es három sávossá bővítése nincs napirenden

Augusztus végétől két ütemben újul meg az M7-es Letenye felé vezető oldala, a 90-es és a 111-es kilométer között - közölte a Magyar Közútkezelő szóvivője. Pécsi Norbert azt mondta, hogy a következő hónapokban több más építkezés is zajlik majd az M7-esen, de a pálya kiszélesítése nincs ezek között.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. augusztus 22-én adta át az M7-es felújításának első üteméhez kapcsolódóan a munkaterületet a kivitelezőnek, ahol életbe is lépett a sávelhúzásos terelés - mondta Pécsi Norbert, a Magyar Közútkezelő szóvivője.

A Budapest felé vezető oldalon a leállósávon, illetve a külső sávon haladhat a forgalom a 102-es kilométerszelvénytől kezdődően, illetve mivel teljes pályaoldali zár van, ezért

Letenye felé egy sávon haladhat a forgalom. Hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok,

és azt is tanácsoljuk, ha tehetik, utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu oldalon - tette hozzá Pécsi Norbert.

kozut.hu
kozut.hu

Ütemterv

Két ütemben valósul meg a 20 kilométernyi szakasz felújítása:

az első ütemben a 102-es és 111-es kilométerszelvények között, vagyis a Siófok Centrum és a Zamárdi csomópont között zajlanak majd felújítási munkálatok. Aki Siófokig szeretne eljutni

Siófok-keletnél ki tud hajtani, és a balatonvilágosi csomópont is korlátozás nélkül elérhető.

Mint mondta, az első ütemmel november elejéig szeretnének végezni, ugyanis a téli üzemeltetési időszakban se felújítási munkák, se terelések nincsenek érvényben. Márciusban viszont újra kezdődik a munka Balatonvilágos és Siófok között, mintegy 12 kilométeren. A cél, hogy a nyári főszezon kezdete előtt a befejeződjenek a munkálatok.

kozut.hu
kozut.hu

Nem lesz három sáv

Pécsi Norbert beszámolt arról, hogy az M7-es három sávossá bővítését érintő feladatok nincsenek napirenden, de hozzátette azt is, hogy a Budapest felé vezető oldalon Székesfehérvártól három sávos az autópálya, illetve ami pozitív fejlemény lehet a jövőre nézve, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában

dolgoznak az 710-es főút elkerülő szakaszának M7-es autópályára történő bekötésén, ami a balatonvilágosi csomópontnál tapasztalható torlódást tudná jelentős mértékben csökkenteni.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×