eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotómontázs a devizahitelekkel és lakáshitelekkel kapcsolatos hírek illusztrálásához. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Sok a kamu lakáshirdetés - mire figyeljünk?

Nincs jogi korlátja annak, hogy egy ki- vagy eladó ingatlant egy felületen akár többször, több árral hirdessen meg a tulajdonosa – közölte az InfoRádió megkeresésére a szakértő. Az Otthontérkép vezető elemzője szerint ennek ellenére ez egy megtévesztő, zavaró gyakorlat. Hozzátette: a hirdetések akár 20 százaléka is problémás, félrevezető tartalmú lehet, ezeket igyekeznek kiszűrni.

Nincs olyan jogi szabályozás, ami tiltaná, hogy egy ki- vagy eladó ingatlant egy felületen akár többször, több árral hirdessenek meg. Az ilyen esetek vagy úgy fordulnak elő, hogy az ingatlan tulajdonosa maga tölti fel több oldalra a hirdetést, esetleg több ügynökséget bíz meg a lakás ki- vagy eladásával. Utóbbi nem minősül duplikációnak, hiszen ezek mögött külön szerződések vannak – tájékoztatott Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője.

Lehetséges, hogy a tulajdonos, látván, hogy nem kel el az ingatlan, megpróbálja újból meghirdetni, immáron alacsonyabb áron, és így keletkeznek az eltérő ajánlatok.

„Azt a trükköt is be szokták dobni, hogy más nyitóképet tesznek fel, de azonos a leírás”

– fogalmazott a szakértő. Olykor pedig a leíráson módosítanak egy keveset. Így nem szűri ki a duplikált ajánlatokat az algoritmus.

Előfordulhat az is, hogy egy hálózathoz tartozó ingatlanközvetítő magánszemélyként tesz fel hirdetést.

A hálózatok megpróbálják kiszűrni a kamuhirdetéseket, amelyeket csak azért töltenek fel, hogy látszólag bővítsék a kínálatot - tette hozzá.

A portálra feltöltött ingatlanok 10-20 százalékával kapcsolatban jeleznek a felhasználók valamilyen problémát - félrevezető információk, nem megfelelő képek -, de ezeket próbálják kiszűrni és az ajánlatokat ellenőrizni – emelte ki Mester Nándor. Hozzátette: ez az arány túl magas.

Trükkökkel főleg azoknál az ingatlanoknál próbálkozhatnak, amelyek rossz helyen vannak, és nehezen értékesíthetők - vélekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×