eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy zsűritag kóstol a CBA 2017-es borversenyén a cég alsónémedi logisztikai központjában 2017. március 9-én. A Magyar Bor Akadémia védnökségével zajló versenyen 121 borászat 888 borát értékelik.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Ellenőrzés alá vonták a díjnyertes magyar borokat

A VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borait ellenőrzés alá vonták.

A VinAgora Nemzetközi Borverseny a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságával együttműködve idén egyedülálló és úttörő gyakorlatot vezetett be a verseny hitelességének további erősítésére. A projekt célja annak ellenőrzése volt, hogy a júniusban lezajlott borversenyre benevezett minták megegyeznek-e a piaci forgalomban lévő, kereskedelmi engedélyt kapott tételekkel, vagyis, hogy a termelők nem próbálnak-e „speciális versenymintákkal" jogosulatlan előnyt szerezni piacon lévő boraiknak.

Mindent rendben talált a NÉBIH a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borainak vizsgálata során

A nemzetközi viszonylatban is különlegesnek számító kezdeményezés során a szervezők kiválasztották a VinAgora 132 érmet nyert magyar bora közül minden ötödiket. A mintákat ezután a NÉBIH bevizsgálta, majd összevetette a borverseny nevezési lapján és a tétel forgalomba hozatali engedélyén szereplő analitikai adatokkal.

Jó hír, hogy a NÉBIH vizsgálata megállapította, hogy az ellenőrzésre került minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezés során megjelölt, illetve forgalomba került borokkal, így visszaélés nem történt.

A NÉBIH és a Ellenőrzés alá vonták a díjnyertes magyar borokat vezetősége is egyértelműen sikeresnek ítélte a kezdeményezést, és a jövőre nézve is elkötelezettek a véletlenszerű ellenőrzési gyakorlat fenntartásában.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×