eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Vége egy nagy gazdasági korszaknak: kivezeti gazdaságélénkítő kötvényvásárlásait az EKB

Az Európai Központi Bank a jövő évtől megszünteti gazdaságélénkítő eszközvásárlási programját - döntött a bank kormányzótanácsa csütörtöki ülésén.

Az EKB honlapjára felkerült közlemény szerint a testület megerősítette, hogy szándékában áll a nettó eszközvásárlásokat 30 milliárd eurós havi ütemben 2018. szeptember végéig folytatni. Az idei utolsó negyedévben az eszközvásárlások havi összegét azonban 15 milliárd euróra csökkentik és a programot az idei év utolsó napján kivezetik.

A kormányzótanács csütörtökön arról is döntött, hogy változatlanul hagyja az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

Az euró nem reagált az EKB döntéseire, árfolyama a közlemény ismertetése előtt és után is egyaránt 1,1827 dolláron állt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×