INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

ekb

2021.12.31. 08:00

Húszéves az euró – Jöhetnek a Mozart-bankók?

Az EU közös pénzét jelenleg 19 tagország használja nemzeti valutaként. Az évforduló alkalmából az eurót kiadó Európai Központi Bank az eddig használt bankjegyek rajzolatának újratervezésére készül, nem kizárva, hogy eztán konkrét személyek portréja is a közös bankókra kerülhetne.
2021.11.09. 14:31

Nő az uniós aggodalom amiatt, hogy az infláció mégsem fog gyorsan elmúlni

Bár a nagy központi bankok egyelőre az infláció „közeli” elmúlását jósolják, a közvélemény nyomását jobban magukon érző politikusok kezdenek aggódni. Az áremelkedés mértéke és szívóssága az EU-pénzügyminiszterek brüsszeli ülésén is téma, és tárgyalni fogja az EP pénzügyi-gazdasági szakbizottsága is.
2021.09.30. 18:38

Elszállóban vannak az árak Németországban

Meredeken emelkedtek a fogyasztói árak szeptemberben is Németországban, több tényező hatására. Az euróövezet legnagyobb gazdaságának inflációs adatait nagy figyelem övezi, mert erős hatást gyakorol az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájára.
2020.09.28. 21:50

Az EKB újabb ösztönzőket vethet be

Az Európai Központi Bank (EKB) nagyszabású monetáris ösztönző intézkedései hozzájárultak az európai gazdaság stabilizálásához a koronavírus-járvány közepette, de a bank készen áll arra, hogy szükség esetén még további ösztönzőket alkalmazzon - jelentette ki Christine Lagarde elnök az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyek bizottságának ülésén.
2020.05.14. 20:35

Német alkotmánybíróság: ez egy jó döntés Európának

Nincs veszélyben az Európai Unió Bíróságának tekintélye, és nincsen semmi rendkívüli abban, hogy nézeteltérések támadnak bíróságok között - mondta a német alkotmánybíróság elnöke egy lapinterjúban a testület egy minapi ítéletével kapcsolatban, amellyel szembefordult az uniós bírósággal.
2020.05.12. 09:12

Az egész uniós válságkezelés borulhat a német ítélet nyomán

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással fenyegeti Németországot egy alkotmánybírósági ítélet miatt. A testület a napokban önkényesnek nevezte az Európai Unió Bíróságának az Európai Központi Bank egy 2015-ben indított kötvényvásárlási programjáról szóló határozatát, és kimondta, hogy Németország csak akkor vehet részt kötvényvásárlások finanszírozásában, ha az EKB három hónapon belül igazolja, hogy a program nem jár aránytalan gazdaságpolitikai hatásokkal. Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint az ítélet a mostani válság kezelését is befolyásolhatja.
2020.04.30. 19:52

Fontos döntéseket hozott az EKB

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa, de újabb gazdaságélénkítő intézkedéseket jelentett be, és kifejezte készségét a meglévő eszközvásárlási program keretösszegének növelésére.
2020.03.12. 22:20

Hónapokig tarthat a különleges jogrend Magyarországon - a nap hírei

16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Hónapokig tartó különleges jogrendre kell felkészülni a koronavírus-járvány miatt - jelentette ki a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára. A fővárosban felfüggesztik az előadásokat minden moziban, színházban, bezárnak a múzeumok. A nap legfontosabb hírei március 12-én.
2020.03.12. 15:08

Meglepte a piacokat az EKB

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa, de a testület gazdaságélénkítő intézkedésről döntött.
2020.03.08. 13:57

Koronavírus: lépések a gazdasági károk enyhítésére

Világszerte jegybanki monetáris intézkedésekkel és költségvetési források felszabadításával igyekeznek mérsékelni és ellentételezni a koronavírus-járvány gazdasági aktivitást fékező következményeit.
2019.10.18. 13:57

Zöld jelzést kapott az EKB-elnök

Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank (EKB) élére pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós tagállamok vezetői.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018