eur:
389.59
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Az újfajta húszezer forintos bankjegyek. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Fillérre pontosan teljesített a NAV

Soha ennyire pontosan nem teljesültek adóbevételi előirányzatok Magyarországon, mint tavaly.

A tavalyi költségvetési folymatok elemzésének a vége felé jár az állami számvevőszék, közben pedig megkezdődött a 2019-es költségvetés előkészítése - mondta az Állami Számvevőszék elnöke egy szakmai konferencián.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke MTI Fotó: Bugány János
Domokos László szerint a következő két-három évben a mennyiségi kérdések helyett a minőségiekkel kell az adópolitikának és a költségvetésnek foglalkoznia.MTI Fotó: Bugány János

Domokos László, aki a Költségvetési Tanács tagjai is, a tavalyi évet értékelve elmondta, a tanács 2008-as fennállása óta a tavalyi költségvetési folymatok voltak a legkedvezőbbek.

Soha ennyire pontosan nem teljesültek adóbevételi előirányzatok Magyaroszágon, mint 2017-ben.

Gyakorlatilag fillérre pontosan teljesítette az adóhivatal azt a 13 ezer milliárd forintnyi bevételt, amit előirányzott az Országgyűlés. Domokos László hangsúlyozta ennek fontosságát, mert mint mondta, makrogazdasági tényezőről van szó. Az Állami Számvevőszék elnöke szólt arról is, hogy makrogazdasági szinten tovább csökkent az ország sérülékenysége.

Mennyiség után minőséget

A versenyképességben a hosszabban ható szerkezeti problémákat még nem oldották fel - mondta a számvevőszék elnöke, aki szerint emiatt a következő két-három évben a mennyiségi kérdések helyett a minőségiekkel kell az adópolitikának és a költségvetésnek foglalkoznia.

Hogyan lehet minőségi javulást elérni a költségvetés hatékonyságában, szerkezetében? Mennyire lehet a befektetéseket rugalmasabbá, válságállóbá tenni

- tette fel a következő időszak megoldásra váró kérdéseit Domokos László.

Darák Péter, a Kúria elnöke egyebek között azt a multilaterális egyezményt ismertette, amelynek egyik fejezete bevezeti a kötelező választott bíráskodás intézményét a nemzetközi tényállású ügyekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×