INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

költségvetés 2019

pénzügyminisztérium

költségvetési tanács

Már véleményezik a 2019-es költségvetést

Infostart / MTI

Már a Költségvetési Tanács asztalán van a 2019-es büdzsé, a biztonságos növekedés költségvetésének tervezete - közölte a Pénzügyminisztérium szerdán.

A tárca hangsúlyozta, a kormány céljai változatlanok: a családok, a gazdaság, a foglalkoztatás és a biztonság megerősítése.

A kormány gazdaság- és társadalompolitikai céljai mentén a jövő évi büdzsé alacsony hiánnyal számol 4 százalék feletti növekedés mellett. Változatlanul a költségvetés stabilitásának szem előtt tartását tükrözik az egyes bevételi és kiadási tételek - írták.

Tájékoztatásuk szerint az elmúlt évekhez hasonlóan az állami működésére csak annyi költés lehetséges, amennyi saját forrásokból biztosítható, megvalósítva e tekintetben a nullás egyenleget. A magyar gazdaság kilátásai jók, de az eurózónában vannak válságra utaló jelek, ezért a kormány 50 százalékkal megemelt tartalékkal tervez.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a büdzsé parlamenti benyújtásához elengedhetetlen a Költségvetési Tanács által kialakítandó vélemény, ami jogszabályban foglalt garanciális elem.

A 2019-es költségvetés a jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és várhatóan július második felében fogadhatják el.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018