eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A WestEnd City Center bevásárlóközpont (előtérben, j), mögötte a háttérben a Hilton Budapest WestEnd szálloda, balról a XIII. Váci út 2013. szeptember 26-án.
Nyitókép: Földi Imre

Tőzsdére mehet a WestEnd - Ez lehet Demján Sándor utolsó nagy dobása

Tőzsdére mehet ősszel a WestEnd. A Gránit Pólus menedzsmentje a Forbes magazinnak beszélt először a készülő tranzakcióról.

A Forbes magazin májusi száma címlapján a március végén elhunyt Demján Sándor portréjával jelenik meg. 14 oldalas cikkében a lap nemcsak a milliárdos nagyvállalkozó életútját, és meggazdagodását vázolja, hanem azokat a hosszú távú elképzeléseket is ismerteti, amelyek megvalósítását tulajdonostársaira, és az általa kinevelt menedzsmentre bízta Demján Sándor.

A Forbes azt írja, hogy a nagyvállalkozó utoljára tavaly decemberben beszélt üzlettársaival a következő három év stratégiájáról, köztük arról, hogy milyen jövőt szán a Gránit Pólusnak. Demján Sándor elképzelésének az az alapja, hogy magyarországi erőközponttal a WestEnd, és a mellette lévő óriástelkek jelentik a kiemelt területet, erre kívánnak koncentrálni. Ezzel összefüggésben a nagyvállalkozó még életében jóváhagyta, üzlettársai pedig várhatóan végrehajtják azt, hogy még idén ősszel tőzsdére viszik a WestEndet, ha nem romlik el a tőkepiaci hangulat.

Az 1999. november 12-én átadott 84 000 négyzetméteres komplexumban üzletek, és irodák létesültek. Itt működik a Hilton Budapest szálloda is. Évente több, mint 21 millió a látogató, az üzletek kihasználtsága 97%-os.

A Westend ingatlanhasznosító és üzemeltető kft. árbevétele 2016-ban 3,4 milliárd forint volt, és 232 millió forintot tett ki az adózás utáni nyereség.

Az amerikai üzleti magazin azt írja, hogy már megkezdődött a tőzsdei bevezetés előkészítése, a Westend úgynevezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságként lép majd tőzsdére. Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója a Forbesnak azt mondta, a lépés nem jelenti azt, hogy kiszállnak a fő tulajdonosok, hiszen hosszútávon is jó befektetésnek tekintik a WestEndet. Kedvező piaci hangulat esetén viszont a kereskedelmi komplexumban legalább 25%-ban a kis tulajdonosok is részesednének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×