eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk
Repülőgép száll fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Újabb tengerentúli járatok indulnak Budapestről

Május első hetében három új tengerentúli célpontba lehet közvetlenül repülni Budapestről, köztük Philadelphiába is - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Hozzátette: nem kizárt, hogy újabb észak-amerikai járatok indulhatnak a következő időszakban.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a már évek óta közkedvelt Air Canada RougeToronto járata mellé

május harmadikán elindítja a LOT lengyel légitársaság a közvetlen Budapest-New York (Kennedy repülőtér) járatot.

"Hetente négyszer közlekedik, rá néhány nappal pedig a chicagoi járat is elindul" - tette hozzá.

Hozzáfűzte, hogy oda még egyáltalán nem volt eddig menetrendszerű járat Budapestről. A LOT lengyel légitársaság hetente kétszer fog repül egy Boeing 787 Dreamliner típusú géppel Chicago O’Hare repülőterére.

Május 7-én az American Airlines Boeing 767 300-as típus repülőgépekkel Philadelphiába indít járatot Budapestről, tehát ők lesznek a negyedik ilyen transzatlanti járat üzemeltetői.

"Philadelphia pedig azért érdekes, mert onnan az American Airlines belföldi rendszerén keresztül több mint 20 Egyesült Államokbeli desztináció érhető el"- mondta Hardy Mihály.

Ezeket a szolgáltatásokat bárki igénybe veheti, hiszen nagyon sokan utaznak az Egyesült Államokba, turista céllal, vagy üzleti céllal, de lehet cél a családtátogatás, tanulás, munkavállalás is.

"Még mindig nagyobb az igény az észak-amerikai összeköttetésekre, tehát nem zárható ki, hogy az Egyesült Államok keleti partvidéke is elérhető lesz majd Budapestről"

- mondta, hozzátéve, hogy erről is tárgyalnak intenzíven az amerikai partnerekkel a kollégák.

A repülőgépek fedélzetén általában az utasokon és a csomagjain kívül még nyolc-tíz tonnányi "belly cargo", vagyis a repülőgépek csomagterében szállítható teherárunak van hely. Ezeket raklapokon, konténerekben rakják be a repülőgépbe.

"Philadelphia nagyon fontos tengeri kikötő és vasúti csomópont, így ott is nagyon jól lehet teríteni az Egyesült Államokba szánt árukat. Ugyanez érvényes természetesen New Yorkra és Chicagora is"

- tette hozzá Hardy Mihály.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×