eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb multihoz kerülnek CBA-üzletek

Három CBA-bolt hamarosan Sparként üzemel tovább, ami azt jelzi, hogy Baldauf László folytatja a kivonulását a hálózatból - írja a Portfolio. A milliárdos CBA-alapító kivonulása már tavaly elkezdődött, a Lidl után most a Sparnak adja át boltjainak üzemeltetési jogát.

A CBA egykori elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke az erdőkertesi, a budapesti Andrássy úti, valamint egy másik pesti üzletétől válik meg, ezek hamarosan Spar-ként nyithatják meg kapuikat – tudta meg a gazdasági portál. Baldauf László tavaly adta át a Lidl-nek a legjobb üzleteinek üzemeltetési jogát – emlékeztet a lap.

A három üzlet átvétele kapcsán a Spar közölte: „természetesen ahogy a múltban, úgy a jelenben sem zárkózunk el újabb akvizícióktól – amennyiben ilyenekre lehetőség nyílik – hiszen hosszú távon elkötelezettek vagyunk a magyar vásárlók iránt”.

A Spar Magyarország 2018-ban is folytatja a beruházásokat új áruházak építésével, új munkahelyek teremtésével, valamint a meglévő áruházak felújításával: az idei beruházási keret meghaladja a 23 milliárd forintot, melyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be. Ennek keretében közel 20 áruház megújítása és több új áruház átadása valósulhat meg – magyarázta a Spar.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója a Portfolio megkeresésére közölte: „Baldauf László a múlt év végén tett nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy visszavonul a mindennapi üzleti élettől, bérbe adja minden áruházát. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat folyamatosan bonyolítja, azonban ezek eredményéről a továbbiakban nem kíván tájékoztatást adni”.

A Portfolio információi szerint a tiszteletbeli elnök szisztematikus lépései óta több CBA-tulajdonos is azon munkálkodik, hogy a lehető legjobb feltételek mellett kiszálljon a boltokból. Fodor Attila ugyanakkor valótlannak nevezete azt az információt, hogy több más CBA tulajdonos megválna egységétől. „A hálózat fejlődik, legközelebb ezen a héten csütörtökön adjuk át legújabb Príma üzletünket Nyíradonyban” – közölte a kommunikációs igazgató.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×