INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Veszélyben a kedvezményes lakásáfa

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota
A Portfolio szerint megszűnhet a kedvezményes lakásáfa. A Világgazdaság azt írja: még mindig sokan a pultnál fizetik be a csekkeket. Elengedhetetlen, hogy mindenki saját magának tegyen félre nyugdíjas éveire – írja a Pénzcentrum.

A Portfolio első negyedéves lakáspiaci hangulatfelmérése szerint egyre többen vannak, akik úgy gondolják, hogy a jelenlegi 5 százalékos kedvezményes lakásáfát a mostani formában nem hosszabbítják meg 2019 után, sőt több ingatlanpiaci szakértő is úgy véli, hogy legalább 18 százalékra emelhetik majd fel. Az alacsony áfa helyett más kedvezmények jöhetnek.

A Világgazdaság azt írja: még mindig sokan a pultnál fizetik be a csekkeket, nem ismerik a csekkautomatákat. A Magyar Posta tájékoztatása alapján a lap beszámol arról, hogy tavaly több mint 470 ezer csekket már automatán keresztül fizettek be az ügyfelek, nagyjából 6,5 milliárd forint értékben. Ez azonban elhanyagolható az éves 215 millió darabos csekkforgalomhoz képest.

A Pénzcentrum szerint elengedhetetlen, hogy mindenki saját magának tegyen félre nyugdíjas éveire. A három, államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítási forma közül a lap kiemeli a nyugdíjbiztosítást, amely egyik típusa az úgynevezett klasszikus életbiztosítás, másik pedig a befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked biztosítás.

A címlapról ajánljuk


Hosszú Katinka újra üzent

Elérhetetlenné vált Hosszú Katinka Facebook-oldala, az olimpiai bajnok elárulhatta, hogy mi történhetett....