eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Tolódhat az új adó kivetése

Tolódhat az új adó kivetése

Várhatóan csak a parlamenti választások után születik meg a törvény az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásról – értesült a Magyar Nemzet.

A kormány eredetileg tavaly december végére ígérte az új jogszabály megalkotását, de a törvény nem készült el, mert heves szakmai viták alakultak ki a kormányzat berkein belül az új adóról.

A gazdasági minisztériumban a belső nézeteltérések személycserékhez is vezettek, távozott a posztjáról a tárca azon osztályának a vezetője, amely az áramadótörvény előkészítését végezte. Munkacsoportot is létrehoztak, de a törvény tervezetkészítése továbbra is lassan halad – írta a lap.

Az új adóval kapcsolatos alapvető kérdésekről sem született döntés, így nincs tisztázva, hogy mikortól, és mekkora jövedéki adót vetnének ki az elektromos energiára, és hogyan zajlana az új teher beszedése.

Azt sem tudni, hogy minden, elektromos autóba töltött villamos energiára kiveti-e a kormány a jövedéki adót, vagy csak a töltőállomásokon eladottra.

A korábbi törvénytervezetekben még az szerepelt, hogy amint áthalad az áram az elektromos töltőponton, jogi értelemben villamosenergia-termékből üzemanyagtermékké változik, vagyis akkor is kiróná az extra sarcot a kormány, ha az áramot otthon töltené a tulajdonos az autójába. Később azonban olyan nyilatkozatok hangzottak el a kormányzati oldalról, hogy csak a kereskedelmi töltőállomások által eladott áramra tennék rá a többletadót.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×