eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Piramisjátékos ingatlanost kapcsoltak le

Beperel az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) egy luxusingatlanokkal foglalkozó üzletembert, Robert Shapirót és cégcsoportját, a Woodbridge Groupot, amiért egy 1,2 milliárd dolláros (kb. 315 milliárd forint) piramisjátékos Ponzi-rendszert működtettek, mellyel több ezer befektetőt károsítottak meg.

Shapiro akkor vált ismertté, amikor tavaly 90 millió dollárért megvett egy ingatlant, amiben több filmsztár is lakott korábban. Idén december elején a befektetési cége csődöt jelentett, majd Shapiro lemondott vezérigazgatói posztjáról - hivatkozik a Reuters hírügynökségre a Portfolio.

Az SEC szerint az egész cég csalásra épült, és a vállalatvezető összesen 8400 befektetőt károsított meg, akiknek pénzét a Woodbridge működési engedéllyel nem rendelkező alapjaiba fektette. Shapiro 5-10%-os hozamot ígért a befektetőinek, akiket azzal szédített, hogy az ingatlanpiacon fekteti be a pénzüket.

A cégvezér ügyvédje e-mailben tagadta ügyfelének bűnösségét, aki szerinte azért jelentett csődöt, hogy befektetőinek pénzét megvédje.

A tőzsdefelügyelet azzal vádolja Shapirót, hogy az ügyfelek pénzéből más befektetők hozamát és ügynökeinek jelentős jutalékát fizette ki, egy részét pedig zsebre tette és elköltötte luxusautókra, ékszerekre, country club tagsági díjakra és magánrepülésekre. Az új menedzsment alá került Woodbridge Group most arra használná a csődeljárást, hogy 750 millió dollárnyi adósságot strukturáljanak újra és likvidálják az alap ingatlanjait.

Az SEC Shapiro vagyonának egy részét befagyasztotta.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×