eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Átalakul Budapest közösségi közlekedése

Átalakul Budapest közösségi közlekedése

Hamarosan elindul a Mol-Limo, Budapest újabb közösségi személyautó-szolgáltatása. A Greengo után a Mol is beszáll a közautó-programba.

Jövő év elején elindul a Mol-Limo, az új fővárosi carsharing szolgáltatás, amivel a Mol már az önvezető autók idejére készül. Az autókat percenként 66 forintért lehet használni, és 15 forintért lehet két használat között is magunknál tartani - írja az Index.

A Budapestem elérhető megosztott használatú flotta kezdetben 300 Volkswagen Up márkájú autóból áll majd, ebből 100 elektromos (e-Up) és 200 belsőégésű (benzines) jármű lesz, mondta a szolgáltatás paramétereit ismertetve Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztási szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A Mol-Limo további főbb jellemzői az alábbiak:

  • A belsőégésű autókat évente, az elektromos autókat három évente cserélik majd (a flottából kivett autókat az európai használatautó piacon értékesítik).
  • Évente száz autóval bővül a flotta, és 2021-ig fokozatosan teljesen elektromossá válik.
  • Az elektromos autókat a Mol benzinkútjainál telepített nagy teljesítményű elektromos töltőkön töltik fel, jellemzően éjszakánként, amikor kisebb a forgalom.
  • Az applikáció már készen van, a regisztráció online történik, vagyis nem kell majd személyes ügyintézés.
  • A fogyasztónak az autó kiválasztása után 20 perc áll rendelkezésére, hogy az ingyenes foglalás törlése nélkül odaérjen a megjelölt gépkocsihoz.
  • A szolgáltató 30-35 munkatárssal üzemelteti majd az autókat, ők intézik a tankolást, feltöltést, illetve a használati igényeknek megfelelően át is mozgatják az autókat.
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×