eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Alkoholtilalomért fogtak össze, már egy megállapodás is van

Alkoholtilalomért fogtak össze, már egy megállapodás is van

Megelégelte több légitársaság az ittas utasok által okozott problémákat. Egy BBC-információ szerint egy év alatt közel 400 esetben volt komoly probléma ittas utasokkal a brit repülőtereken.

Egy szakszervezeti felmérés szerint a repülők fedélzeti személyzetének 20 százalékát érte már fizikai zaklatás, aminek sok esetben az ittasság az oka. A BBC felmérése szerint 2016 és 2017 februárja között 387 ittas utast tartóztattak le csak a brit repülőtereken, ami ráadásul 50 százalékos emelkedést jelent a korábbi éves időszakhoz képest.

A probléma több légitársaság szerint a repülőtér üzleteiben vásárolt és elfogyasztott alkohollal van, az utasok ugyanis többször már ittasan szállnak fel a repülőgépekre, ahol azután inzultálják a személyzetet vagy az utastársaikat - írta a The Economist. Az érintett üzletek ugyanakkor jelentős bevételtől esnének el egy esetleges alkoholfogyasztási tilalom esetén, ezért nem nézik jó szemmel a tiltásra vagy korlátozásra irányuló terveket.

Sőt, nemcsak terveket: a Jet2 például több hajnali járatán nem ad el alkoholt, a Ryanair pedig néhány járatán megtiltja az üzletekben vásárolt alkoholos italok elfogyasztását, valamint maximálja a fejenként vásárolható italok számát vagy a vásárlás időtartamát.

Egy, egyelőre önkéntes alapon működő, de több társaság által aláírt magatartási kódex pedig megtiltaná a láthatóan részeg utasoknak a járatra való felszállást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×