eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rekordot döntöttek a magyarok Horvátországban

Soha nem utazott még egy hónap alatt annyi magyar turista Horvátországba, mint idén júliusban, amikor számuk meghaladta a 200 ezret, de év végéig a tavalyit szintén meghaladó adatokat várnak a magyaroktól - mondta el a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője.

Marin Skenderovic arról számolt be, hogy csak júliusban közel 201 ezer magyar turista 1,091 millió vendégéjszakát töltött az adriai államban, számuk 9,3 százalékkal, az ott töltött idő pedig 7,1 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszaki adatot. A legjelentősebb küldő nemzetek között Magyarország ezzel a 7. helyen áll.

Az év első hét hónapjában összesen 312 ezer magyar vendég érkezett Horvátországba, 14,4 százalékkal több mint tavaly július végéig, miközben a vendégéjszakák száma 11,4 százalékos növekedéssel meghaladta az 1,542 milliót. A hét hónapos adatok szerint a magyar turisták számban a 9. helyen szerepelnek, megelőzve még Olaszországot is.

Horvátországban a külföldi vendégek száma hét hónap alatt 13,8 százalékkal növekedve meghaladta a 9,161 milliót, a vendégéjszakák száma pedig 16,5 százalékos bővüléssel átlépte a 46,871 milliót.

A horvát turisztikai szakember felidézte, hogy tavaly - minden korábbi rekordot megdöntve - 513 ezer magyar turista járt Horvátországban, a vendégek 2,753 millió vendégéjszakát töltöttek ott. A jelenlegi tendenciák alapján idén is több mint félmillió magyart várnak a tengerparti országba, a vendégéjszakák száma pedig várhatóan túllépi majd a 3 milliót.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×