eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Albérletek: szemérmetlen drágulást is hoz az utolsó roham

Albérletek: szemérmetlen drágulást is hoz az utolsó roham

A jövő héten kihirdetik a ponthatárokat a felsőoktatásban, ezt követően pedig megkezdődik a roham Budapesten és a vidéki egyetemi városokban az albérletekért. A ponthúzás után mindig drágulnak az albérletek - mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép főszerkesztője, Mester Nándor.

A vidéki városok közül a legdrágább Győr, és szorosan utána Veszprém következik, körülbelül 100-105 ezer forint közötti átlagárakkal. Ezekhez természetesen még hozzá kell számítani a rezsi összegét. Jelentősebb hallgatói tömeg van még Debrecenben és Pécsen. Előbbi dobogós a maga 99 ezer forintjával, Pécsen pedig, ahol számszerűleg a legtöbb diák van, 92-93 ezer forintos átlagot lehet megfigyelni - mondta Mester Nándor.

Az árak emelkedésében nagy az eltérés: egy év alatt Veszprémben drágultak a legnagyobbat az árak, 21%-kal.

Ehhez felzárkózott Eger a maga 17%-ával, és Pécsen is 10%-ot drágult a lakásbérlet.

Ahogy közeledik a ponthúzás, még inkább drágulnak a bérlemények. Május közepe óta 6-8%-ot emelkedtek az árak, és

a következő másfél hétben a kiadók újból emelnek még egy keveset az amúgy sem alacsony árakon.

Budapesten talán még erőteljesebb árnövekedés figyelhető meg, de területileg nagy a szórás. Mivel az egyetemek nagy része a belvároshoz közeli részeken van, de a Dél-Budán vagy Albertfalván lévő panellakásokat is havonta 100-120 ezer forintért adják ki, és ezek nem túl nagy méretűek, másfél-kétszobásak.

Ebben az időszakban, a ponthúzás utánig a budapesti piacon

átlagosan 8-10%-os drágulás tapasztalható, de közvetlenül a campusok környékén szemérmetlen áremelkedés van, akár 15%-os is.

Ne felejtsük el, hogy sok a külföldi diák, akik könnyedén meg tudják fizetni ezeket az albérletárakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×