eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kemény idők jönnek a Tesco vásárlóira

Látványos demonstrációt szerveznek az egyik legforgalmasabb budapesti hipermarket parkolójában a Tescónál kialakult bérfeszültség miatt közösen fellépő szakszervezetek.

"Összeállt a válságstratégiánk arra az esetre, ha jövő hét kedden nem közelednek egymáshoz a munkavállalók bérkövetelései és a Tesco áruházlánc idei, fizetésekkel kapcsolatos elképzelései. Az első tiltakozó megmozdulást nem munkalassítás formájában, hanem az egyik budapesti Tesco hipermarket parkolójába, illetve az üzletház belső tereibe szervezett törvényes megmozdulásként hirdetjük meg" – közölte a Magyar Időkkel Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke jelezte, két-három héten belül tervezik a figyelemfelkeltő akció lebonyolítását, amelyhez a két ágazati szakszervezethez ezres nagyságrendben frissen csatlakozott támogatók közül szervezik a résztvevőket.

Azért tartják az első akciót külső helyszínen, hogy bárki csatlakozhasson, illetve azért, mert fennáll a veszélye, hogy a dolgozókat megfélemlítik, akik így nem merik vállalni a napi értékesítésben zavart okozó, egyébként törvényes tiltakozó módszernek számító munkalassítás eszközét. 

"Kivétel nélkül minden egyes tescós munkavállaló számára legalább 15 százalékos emelést várunk el 2017 júliusától" – szögezte le a KDFSZ elnöke. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének alelnöke, Buday Pálné azt mondta, az áruházlánc képviselői a tavalyi bértárgyalásokon azt nyilatkozták, hogy az elkövetkező három év során a három legjobban fizető munkáltató közé szeretnének kerülni a kelet-közép-európai régió kiskereskedelmi szektorában. Ehhez azt javasolták, hogy évente 10-15 százalékkal emelkedjenek a bérek. A tavalyi 11 százalékos bérfejlesztés után az idén minimálisan emelt a cég, mert a kötelező béremelés túlságosan megterhelő volt

"A Tesco nem vállalt három évre előretekintő, 40 százalékos bérfejlesztést 2016-ban, az a KDFSZ javaslata volt" – közölte az áruházlánc. Az elmúlt két évben a Tesco 7,4 milliárd forintot fektetett a magyarországi bérek emelésébe, és továbbra is elkötelezett, hogy versenyképes juttatási csomagot biztosítson munkatársai számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×