eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy rakás ingatlant kap ingyen az állam

Egy rakás ingatlant kap ingyen az állam

Mintegy ötven olyan budapesti és vidéki ingatlan van a közmédia tulajdonában, amelyre már nincs szüksége. Ezeket most átadja az állami vagyonkezelőnek, amely később dönt a hasznosításukról.

Korábban tévé-, rádióstúdióknak helyet adó ingatlanokat, illetve a Magyar Távirati Iroda egyes tudósítói irodáit és üdülőt is átad a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek. Azokról az ingatlanokról van szó, amelyek nem szükségesek az MTVA feladatainak ellátásához, így ezeknek az állami ingatlanoknak a tulajdonosi joggyakorlását a későbbiekben a vagyonkezelő látja el. Az MNV Zrt. Budapesten 26, vidéken 21 ingatlan esetében veszi át a tulajdonosi jogok gyakorlását az MTVA-tól – írta a Világgazdaság az MTVA tájékoztatása nyomán.

A közmédia budapesti két leg­emblematikusabb épületét, a Naphegy tér 8. szám alatti ingatlan teljes területét, illetve a Bródy Sándor utcai társasházi ingatlant – az archívumok és a stúdiók későbbi végleges elhelyezéséig – továbbra is az MTVA használja. Ezért első ütemben a Pollack Mihály téren lévő Károlyi-palotát és irodaépületet, valamint a Bródy Sándor utca 5. szám alatt lévő épületet adják át az MNV Zrt.-nek.

Az átadás-átvétel a két szervezet közötti megállapodás aláírásával több ütemben fog történni, ennek előkészítése jelenleg is zajlik,  a hasznosításról az állam később dönt. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mekkora lehet az ingatlanok piaci értéke, ez csak akkor derül majd ki, ha értékesíteni kívánják őket.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×