eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Könnyid László: a vb meglátogatása utolsó pillanatos döntés

Könnyid László: a vb meglátogatása utolsó pillanatos döntés

Az eddigi foglalások alapján valószínűleg nem jelent majd gondot a vendégek elszállásolása a fővárosban július végén, amikor a vizes világbajnokság mellett a mogyoródi Formula-1-es versenyhétvégét is megrendezik - mondta az InfoRádiónak a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Könnyid László.

A delegációk és az újságírók szobáit már befoglalták a kiválasztott szállodákban, jelenleg a szurkolói helyek feltöltése zajlik. Könnyid László szerint a szurkolóknál az utolsó pillanatra halogatott döntés, most kezd élénkülni az érdeklődés a vizes vb időszakára.

A szakember szerint az ilyen világesemények után mindig a következő hónapokban tesznek szert a városok, így Budapest is, élénk érdeklődésre, hiszen sokan a kamerák képei alapján most látják a magyar fővárost. Ezért nem azt várja a szövetség, hogy két hétig teljes telt házzal üzemelnek a fővárosban, illetve Balatonfüreden és környékén, hanem hosszabb távban gondolkodnak.

Július-augusztus a főváros esetében magasabb árszinten működik, a szálloda fekvésétől, vendégkörétől akár 15-20 százalékos árkülönbséget is lehet tapasztalni. Persze ha nem kelnek el az emelt áron kínált szobák, a szálloda dönthet úgy, hogy az árakat visszaállítják a szokásos nyári árképzésük szintjére - mondta a szakember.

Mivel a Forma-1-es hétvége és a vizes világbajnokság időpontja egybeesik, jóval nagyobb átszervezésekre kényszerültek azok az utaztató vállalkozások, akik csoportoknak szerveztek néhány éjszakás budapesti tartózkodást kínáló utakat júliusban és augusztusban. Nekik volt nehezebb feladat a korábban megszokott szállodák helyett újakat találni, de Könnyid László szerint ez a nehézség is megoldódott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×