eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Még több helyen vehetünk fel pénzt

Csaknem 30 százalékkal növeli hét bank a bankkártya-terminálok számát a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A szolgáltatók nyílt felhívás keretében nyújthattak be támogatási igényt. Terminálonként 80 ezer forint, összesen 2,4 milliárd forint eszközbeszerzési támogatásban részesültek, amelyből 30 200 darab új bankkártya-elfogadóhely létesül.

Cserébe a szolgáltatók vállalták, hogy a támogatásnak megfelelő összegben kedvezményt nyújtanak a terminált igénylő kereskedőknek. Ennek megfelelően a telepített terminálok használatáért a kártyás forgalom legfeljebb egy százalékának megfelelő díjat számíthatnak fel. Az NGM emlékeztetett, hogy a kisebb forgalmú vállalkozások díjterhelése gyakran 3-5 százalék között volt.

Korábban nem volt ritka, hogy az elektronikus fizetési rendszerhez csatlakozáskor 20-30 ezer forintos egyszeri telepítési díjat számoltak fel, de a programban telepített termináloknál ez megszűnik, kizárólag a forgalom legfeljebb egy százalékát kitevő jutalékot kell fizetni - hangsúlyozta közleményében a szaktárca.

Közölték továbbá, hogy a programnak nemzetgazdasági szintű előnyei is vannak, a fizetési infrastruktúra modernizálása növeli a hazai gazdaság versenyképességét, mivel az elektronikus fizetés térnyerése mérsékli a készpénzhasználattal kapcsolatban felmerülő költségeket.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×