eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma

Így folytatják az M4-es építését

Két év múlva, 2019 végére megépülhet az M4-es gyorsforgalmi út Budapest és Fegyvernek, illetve Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakasza – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Az Üllő–Cegléd közötti 44 kilométeres szakaszt már építik, a Cegléd–Abony 17 kilométeres rész engedélyezési fázisban van. Az Abony–Törökszentmiklós (Fegyvernek) közötti 28,9 kilométeres kétszer két sávos út építése 2013-ban kezdődött meg, de 2015-ben – az uniós források ellehetetlenülése miatt – leállt. A szakaszon autópálya helyett kétszer két sávos autóút épül, ezért új terveket készítettek – írja a Magyar Idők.

A fejlesztést két részben indítják újra. Az Abony és Törökszentmiklós közötti út Szolnokot északról elkerülő szakasza az eddigi nyomvonalon, a műszaki tartalom csökkentésével, kétszer két sávos gyorsforgalmi út kiépítésével és új Tisza-híd megépítésével valósulhat meg. A Törökszentmiklós–Fegyvernek szakaszon, ha szükséges, felülvizsgálják a nyomvonalat, a műszaki tartalmat szintén csökkentik, és így kétszer két sávos gyorsforgalmi út épülhet. Az építés újraindításához szükséges előzetes tanulmány elkészült.

A meglévő tervek átdolgozására a közbeszerzési ajánlati felhívás tavaly októberben megjelent. Az új kivitelezési közbeszerzés az előzmények lezárása után folytatható le. Eredményes eljárás esetén az építkezés megkezdése idén a harmadik negyedévben,

befejezése 2019. negyedik negyedévében

várható.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×