INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

m4 autópálya

fónagy jános

építés

Így folytatják az M4-es építését

InfoRádió

Két év múlva, 2019 végére megépülhet az M4-es gyorsforgalmi út Budapest és Fegyvernek, illetve Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakasza – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Az Üllő–Cegléd közötti 44 kilométeres szakaszt már építik, a Cegléd–Abony 17 kilométeres rész engedélyezési fázisban van. Az Abony–Törökszentmiklós (Fegyvernek) közötti 28,9 kilométeres kétszer két sávos út építése 2013-ban kezdődött meg, de 2015-ben – az uniós források ellehetetlenülése miatt – leállt. A szakaszon autópálya helyett kétszer két sávos autóút épül, ezért új terveket készítettek – írja a Magyar Idők.

A fejlesztést két részben indítják újra. Az Abony és Törökszentmiklós közötti út Szolnokot északról elkerülő szakasza az eddigi nyomvonalon, a műszaki tartalom csökkentésével, kétszer két sávos gyorsforgalmi út kiépítésével és új Tisza-híd megépítésével valósulhat meg. A Törökszentmiklós–Fegyvernek szakaszon, ha szükséges, felülvizsgálják a nyomvonalat, a műszaki tartalmat szintén csökkentik, és így kétszer két sávos gyorsforgalmi út épülhet. Az építés újraindításához szükséges előzetes tanulmány elkészült.

A meglévő tervek átdolgozására a közbeszerzési ajánlati felhívás tavaly októberben megjelent. Az új kivitelezési közbeszerzés az előzmények lezárása után folytatható le. Eredményes eljárás esetén az építkezés megkezdése idén a harmadik negyedévben,

befejezése 2019. negyedik negyedévében

várható.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Tony Mendez

Az egykori CIA-ügynök legendás iráni túszszabadító akciója alapján készült Az Argo-akció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018