eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Üzen az adóhivatal: érdemes megfogadni!

Üzen az adóhivatal: érdemes megfogadni!

Érdemes átnézni a személyijövedelemadó-bevallási tervezeteket, mert az adóhatóság csak azokat az adatokat használta fel, amelyek megvannak nála. Lehetnek azonban olyan adatok is, amik hiányoznak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője. Kis Péter András hozzátette: az új online felület is tartalmaz útmutatót, ha a bevallás módosításában elakadna valaki.

„Ha valaki belép az új felületre – amihez egyébként ügyfélkapus regisztráció szükséges –, akkor két képet lát. Egyrészt a 2016-ról szóló bevallását, a másik kis doboz pedig az 1 százalékról szóló rendelkezés” - mondta a szóvivő.

Kis Péter András mindenkinek ajánlja, hogy nézze át az elkészült bevallási tervezetet, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csak azokkal az adatokkal tudott dolgozni, amiket a munkáltatók év közben elküldtek a hivatalnak.

Hangsúlyozta:

az adózók a bevallásért saját maguk felelnek.

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal igazából a meglévő adatokat elhelyezi a megfelelő helyre, és a rubrikákat tölti ki.

Így levettük az emberek válláról azt a terhet, hogy a kitöltögetéssel kelljen foglalkozni. De átnézni, ellenőrizni azt mindenkinek magának kell, és az esetleg hiányzó kedvezményeket – amikről nem tudtunk – neki kell behelyettesíteni” - figyelmeztetett a NAV szóvivője.

Üzen az adóhivatal: érdemes megfogadni!

Hozzátette, hogy a bevallás most már nem sorokra, hanem témakörökre van bontva.

„Akinek bármilyen problémája, gondja adódna, esetleg nem talál valamit,

a keresőt kell használnia.

Ide be kell írni egy-két kulcsszót, utána pedig a rendszer megkeresi azokat a helyeket, ahova ezeket be lehet helyettesíteni” - tanácsolta Kis Péter András.

„Készítettünk öt tájékoztató videót is, ami segít bizonyos témaköröknél – a visszaigénylésnél, a befizetésnél, a kiegészítésnél, illetve az 1+1 százalékos rendelkezésnél – a teendőkről” - tette hozzá a NAV szóvivője.

Kis Péter András elmondta, hogy

még nem késő ügyfélkapus hozzáférést igényelni,

akár május 22-én reggel is lehet nyitni.

 „A NAV mindenkinek elkészítette a tervezetet, így amint megszerzi valaki az ügyfélkapus hozzáférést, megnézheti a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet” - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×