eur:
393.84
usd:
369.42
bux:
65767.35
2024. április 23. kedd Béla
A kormány még az idén korlátozni készül a vasárnapi munkavégzést

A kormány még az idén korlátozni készül a vasárnapi munkavégzést

Már idén törvényben biztosítanák, hogy havonta két szabad hétvégéjük legyen a kiskereskedelemben foglalkoztatott munkavállalóknak, emellett a vasárnapi munkavégzésért a jelenlegi 50 helyett 100 százalékos bérpótlék járhat – értesült a Magyar Idők.

Hétfőn egyeztetnek a munkavállalói érdekképviseletekkel a kormány képviselői azokról a dolgozókat érintő javaslatokról, amelyek a Miniszterelnökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös kereskedelempolitikai csomagjában szerepelnek – tudta meg a Magyar Idők. A megbeszélésen a kötelező vasárnapi munkavégzés tilalmának eltörlése után rendezetlen pihenőidő, továbbá a vasárnapi munkavégzésért fizetendő bérpótlék kérdése lesz napirenden.

A kormány szándéka az, hogy még az idén törvényben rögzítsék, hogy a kereskedőknek havonta két teljes szabad hétvégét kell biztosítaniuk bolti alkalmazottaiknak. Az intézkedés nem csupán a nagy áruházláncokra, hanem valamennyi kiskereskedelmi vállalkozásra érvényes lesz – a statisztikák szerint közel 370 ezer foglalkoztatottról van szó, akik közül a nagyobb üzletekben 190 ezren dolgoznak.

Megerősítette ezt csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János is a Kormányinfón.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×