eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

200-300 százalékos hozamot ígérnek, de vajon hogyan?

Van egy rejtélyes, zöld-foki mikrovállalat, amelyik saját bevallása szerint a Tesla, a Facebook és az Alibaba tőzsdére vitele mögött állt, 200-300%-os hozamot hoz évente és minden pénteken fizet. A neve pedig Quaestra.

A Portfolio.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet a Questra World re; a spanyol székhelyű MLM (multi-level marketing) cég az Atlantic Global Asset Management, egy zöld-foki "alapkezelő" befektetéseit értékesíti.

Az Atlantic Global magát egy innovatív, alacsony költségekkel és remek szakemberekkel dolgozó alapkezelőként hirdeti, a cég elvileg

  • a világ "leggyorsabban növekvő" vállalatanak részvényeit, kötvényeit és opciós szerződéseit adja-veszi,
  • cégeket visz a tőzsdére,
  • faktoringgal és refinanszírozással is foglalkozik.

Pár konkrét befektetési sztorival is illusztrálják a tevékenységüket, 300-500%-os hozamot ígérnek. Ha ez nem lenne elég vonzó, azt kis kijelentik, hogy saját bevallásuk szerint akár 3000%-os hozamot is el tudtak már érni (azt nem közlik, hogy ez milyen időtávon sikerült).

A Questra egészen konkrét hozamelvárásokat is megfogalmaz, és szokatlan módon a nyereséget heti  szinten írják jóvá az ügyfeleik számláira. Egyéb furcsaságokat és hiányzó adatokat, biztosítékokat is találtak a befektetési formáról többet megtudni vágyók. Megkérdőjelezhető hitelességűek a lap szerint azok a befektetési sztorik is, amelyekkel az ügyfeleiket csábítják.

A kétes hitelességű befektetési őrület főleg Oroszországban hódít, de hazánkban is felütötte már a fejét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×