INFORÁDIÓ 
2019. július 15. hétfő
Henrik, Roland

vállalkozás

kkv

világgazdaság

verseny

iparszövetség

Világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak

InfoRádió / MTI

A világgazdasági versenyben kell gondolkodniuk a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kapacitásbővítésére kiírt uniós pályázatoknál; az Iparszövetség segíti a vállalatokat a a pályázati felkészülésben - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hozzátett, a lényeg, hogy legyen hozzáadott érték, versenyképesség- és minőségjavulás. Szavai szerint "ott van a levegőben", hogy az 50 százalékos önrészhez nagyon kedvező feltételekkel lehet majd banki forráshoz jutni.

Az OKISZ ügyvezető elnöke elmondta azt is, folyamatos, naprakész pályázatfigyelést tartanak, inkubátorházat működtetnek ingyenes szolgáltatásokkal, és regionális fórumokat tartanak. Az OKISZ segít a kkv-kat a pályázat megírásában, valamint szükség esetén profi pályázatírók segítenek például a versenyképesség növelését mutató összehasonlító adatok kiszámításában - ismertette.

Vadász György korábbi MTI-nek adott nyilatkozata szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 24 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2017. január 16-tól beadható termelési kapacitásbővítő pályázaton, ahol a kisvállalkozások vissza nem térítendő támogatást kaphatnak minimum 25 millió és maximum 250 millió forint között új eszközök és gépek beszerzésére, illetve lehetőséget ad energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenység fejlesztésére. A mikro- kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kiírás kerete 21 milliárd forint, és az ugyancsak 2017. január 16-tól beadható pályázaton 5 millió és 25 millió forint közötti összeg pályázható ugyancsak új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018