eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak

A világgazdasági versenyben kell gondolkodniuk a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kapacitásbővítésére kiírt uniós pályázatoknál; az Iparszövetség segíti a vállalatokat a a pályázati felkészülésben - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hozzátett, a lényeg, hogy legyen hozzáadott érték, versenyképesség- és minőségjavulás. Szavai szerint "ott van a levegőben", hogy az 50 százalékos önrészhez nagyon kedvező feltételekkel lehet majd banki forráshoz jutni.

Az OKISZ ügyvezető elnöke elmondta azt is, folyamatos, naprakész pályázatfigyelést tartanak, inkubátorházat működtetnek ingyenes szolgáltatásokkal, és regionális fórumokat tartanak. Az OKISZ segít a kkv-kat a pályázat megírásában, valamint szükség esetén profi pályázatírók segítenek például a versenyképesség növelését mutató összehasonlító adatok kiszámításában - ismertette.

Vadász György korábbi MTI-nek adott nyilatkozata szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 24 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2017. január 16-tól beadható termelési kapacitásbővítő pályázaton, ahol a kisvállalkozások vissza nem térítendő támogatást kaphatnak minimum 25 millió és maximum 250 millió forint között új eszközök és gépek beszerzésére, illetve lehetőséget ad energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenység fejlesztésére. A mikro- kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kiírás kerete 21 milliárd forint, és az ugyancsak 2017. január 16-tól beadható pályázaton 5 millió és 25 millió forint közötti összeg pályázható ugyancsak új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×