eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több mint ezermilliárd forintnyi új hitelt vesz fel az állam

A jövő évi bruttó finanszírozási igény 7844 milliárd forint lesz, amiből 1166 milliárd friss hitelfelvételt jelent, a maradék 6678 milliárd forint a lejár tartozások megújítását szolgálja - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.

A devizában lejáró adósságból 1,7 milliárd euró értékű nemzetközi kibocsátású devizakötvény visszafizetése válik jövőre esedékessé, amihez még mintegy 600 millió euró hitelt is törleszteni kell, és a belföldi devizakötvényekből is mintegy 39 milliárd forintnyi kifut. A lakossági forintkötvényekből 3695 milliárd forint jár le.

1,2 milliárd euró devizakötvény-kibocsátást tervez a kormány

A jelenlegi elképzelések szerint 1,2 milliárd euró devizaforrás bevonására készül kormány jövőre, de a piaci lehetőségektől függően ennél több vagy kevesebb is lehet - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Barcza Györggyel, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatójával tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×