eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

Ezért ért el 14 éves csúcsot a dollár

Elsősorban az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatemelésének hatására erősödött 14 éves csúcsra a dollár a forinttal szemben – közölte a Portfolio elemzője.

Beke Károly az InfoRádióban elmondta: az amerikai deviza árfolyam-emelkedéséhez hozzájárul a további kamatemelések lehetőségének bejelentése is.

A szakember jelezte: a dollár az euróhoz képest is erősödik, és nem kizárt, hogy hamarosan eléri a paritást, azaz egy az egy arányban lehet majd váltani a két pénznemet.

Beke Károly arra hívta fel a figyelmet, hogy enne oka az, hogy míg az Európai Központi Bank továbbra is laza monetáris politikát folytat, addig az amerikai jegybank elkezdett szigorítani pénzügypolitikáján.

Címlapról ajánljuk

Lenéző elemzés Svájcból - így látják a magyar válogatottat a meccs előtt

Az alpesi ország közmédiája szerint nincs mitől tartani, hiába jutott ki Magyarország az Eb-re veretlenül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Egyre több az olyan nemi beteg, akiknél már nem hatnak az antibiotikum-kezelések

Egyre több az olyan nemi beteg, akiknél már nem hatnak az antibiotikum-kezelések

Az utazási és fesztiválszezon beköszöntével a biztonságos szexre hívja fel a figyelmet az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC), mivel az adatok alapján aggasztóan emelkedik a nemi úton terjedő fertőzések száma. Ez azért is rendkívül fontos, mert egy friss jelentés szerint az antibiotikum-rezisztencia ezeknek a betegségeknek a kezelését is negatívan befolyásolhatja: egyre nő például azoknak a gonorreás eseteknek a száma, amelyeknél nem hatnak már bizonyos kezelések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×